- hirdetés -

Február végén Miskolc városa, a Városi Szabadidőközpont Generali Aréna adott otthont a Diákolimpia grundbirkózó országos döntőjének. A legjobbak között szerepeltek az Eötvös József Katolikus Általános Iskola tanulói is.

A borsodi megyeszékhelyen az ország legjobb grundbirkózó leány- és fiúcsapatai mérték össze tudásukat a Grundbirkózás Diákolimpia Országos Döntőjében. A miskolci hétvégén az I. és a II. korcsoport nemenkénti fináléjában a legjobb csapatok küzdöttek meg a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért.

Birkózó hírességek előtt

A megnyitón részt vett Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke is. Több neves és sikeres sportoló is kilátogatott, úgymint Varga János olimpiai bajnok, kétszeres világbajnok birkózó, Majoros István olimpiai bajnok birkózó, Komáromi Tibor háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes birkózó, egyben a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) alelnöke, Kovács István birkózó világbajnok, az MBSZ alelnöke. A versenybíróság elnöki teendőit egy legendás birkózó, Deák Bárdos Mihály egykori Európa-bajnok, ötszörös vb-ezüstérmes, négyszeres olimpikon látta el.

Az I. korcsoport:Pántye Imre, Tóth Vajk, Mózes Ádám, Vetró László, Csikós Balázs, Pleskonics Máté Németh Szilárddal a birkózó szövetség elnökével és felkészítőjükkel, Szénási Viktorral (Fotó: Páli Sándor)

A fiúk korcsoportjaiban több mint 100 iskola csapata nevezett országszerte, és az Eötvös mindkét korcsoportban kiharcolta a részvételt a miskolci döntőn! Sajnos a várt jó eredmény elmaradt.

Egyik csapatuk sem tudott felállni kompletten,  csere játékosokkal és „üres” súlycsoportokkal vágtak neki az idei versenynek (az influenza járvány sem jött jókor, betegségekkel is meg kellett küzdeniük). Az orosházi diákok néha saját erejükön is túl kellett, hogy teljesítsenek, például az egyik fiúnak sorozatban hét kilóval nehezebb ellenfelekkel kellett megküzdenie. Az I. korcsoportos csapat végül a nyolcadik, a II. korcsoportosok a tizedik helyen végeztek.

Jövőre hazai pályán?

Az Eötvös iskola és az Orosházi Spartacus Birkózó Klub megpályázta a jövő évi grundbirkózó országos döntő szervezését és lebonyolítását. Jó esélyekkel indulnak, úgyhogy még az is könnyen előfordulhat, hogy hazai szőnyegen, hazai közönség előtt küzdhetnek jövőre az orosháziak a még nagyobb siker eléréséért.

Az idei év küzdelem sorozatán ismét bizonyságot nyert, hogy Orosháza és az Eötvös József Általános Iskola tanulói az ország legjobb sportolói közé tartoznak. Kezeljük méltó helyen az elért eredményt  és legyünk büszkék arra, amit elértek.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.