- hirdetés -

Korábban több tehetségkutató műsorban is szerencsét próbált, tavaly abbahagyta az oktatást, most két bababoltot visz, két gyermeket nevel és egy új formáció tagja Orosházán. Nagy Krisztina Margarétával beszélgettünk a Diamonds együttes megalakulásáról és terveiről.

2015-ben találkoztunk utoljára, akkor a Hét embere voltál. Mi történt veled az utóbbi években?

– Tavaly abbahagytam a tanítást a zeneiskolában. Úgy éreztem sok volt, nem akartam többet tanítani. Két boltot vezetek, az időmben nem férnek bele a magántanulók, se az iskola. Két kisgyermekem van, az idősebb, Tomi külön figyelmet igényel, igazi kis „kockagyerek”. Tizenöt évet lehúztam a zeneiskolában, s így utólag jöttem rá, hogy nem vagyok egy tanártípus. Ha az lettem volna, akkor megtartom az órákat és hazamegyek, de ez nem ment, ennek köszönhetően születtek meg a musicalek. Nálam sosem volt klasszikus tanár-diák viszony. Amikor bejött egy tíz éves, akkor is úgy kezdtem, hogy tegeződjünk, de ő ettől ugyanúgy megadta a kellő tiszteletet. Előfordult olyan is, hogy gyakorlások, összejövetelek során a környékről bejáró diákom nem tudott már hazamenni vonattal, ezért felajánlottam neki, hogy aludjon nálunk.

Mikor alakult a Diamonds együttes?

– Laczi Mihály, az Orosházi Rotary Club elnöke felhívott, hogy szeretné, ha a (F)Apácák fellépne a Rotary jótékonyság bálon. Jeleztem számára, hogy ilyen formában már nincs meg a stúdió. Viszont akkor jött a szikra, hogy a baráti társaság megmaradt tagjaiból – akik egyébként korábbi növendékeim és musicalekben is részt vettek – csinálhatnánk valamit. Felhívtam őket, és mindenki azt mondta, oké. Az együttesben hatan vagyunk, de isten igazából nyolcan.
Felléptünk a Rotary-esten, az akkori felállásban hatan. Érdekes, hogy mindenkinek más a foglalkozása: Csizmadia Réka nálam dolgozik a bababoltban, Seres Angelika az Evangélikus Óvodában óvónő, Vági Dóri és Kovács Szabolcs Szegeden tanulnak az egyetemen, Halupa Zoltán pedig befektetési tanácsadó a K&H Bankban. Ők az állandó tagjaink. A baráti társasághoz tartozik még Pribelszki Norbi színész és Kotroczó Melitta, aki újságíróként dolgozik, de ők Budapesten élnek. Nem tartom magam az együttes vezetőjének, itt mindenki egyenrangú; én ebben hiszek.

Mindig kell valami új (Fotó: Rajki Judit)

Milyen stílust képviseltek?

– Próbáljuk a mostani slágereket 4-5 szólamban elénekelni. Szeretnék a komolyzenéből is meríteni, de tudom, hogy most a populáris zene a menő. Amikor pár éve a Csillag születikben jártam, azt mondták, a komolyzene és a populáris számok keveredésének nincs kereslete. Tavaly felhívtak, hogy mégis lenne érdeklődés, de én nem vállaltam a szereplést. Egyébként ma is telefonáltak, ismét nemet mondtam.

Merre tovább?

– A jövőben szeretnénk fellépni gyakrabban a Diamondssal, de abszolút nincs konkrétum.

És az életedben?

– A változatosságra törekszem, nem szeretem a langyos vizet, nem vagyok állóvíz típusú ember. Muszáj, hogy pörögjön körülettem az élet. A múlt héten elutaztunk Rómába négy napra, addig a lányok vitték az üzleteket, és tudtam, hogy jó kezekben vannak. A nyaralást is megszerveztem már, hatalmas Forma-1 rajongó vagyok, megvettem az idei futam jegyeit. Talán pont ezért, a kötöttségek miatt sem éreztem igazán a magaménak az iskolát, vállalkozóként azt csinál az ember, amit szeretne, persze ennek is megvannak a hátrányai.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.