- hirdetés -

Új padok kerültek a régi, megkopott és idő rágta padok helyére. Az új ülőalkalmatosságok strapabíróbbak és jobban megfelelnek a kor követelményeinek.

A városüzemeltetés munkatársai lecserélték a régi, megkopott padokat az Árpád-kertben. Az új padok erősebb és időtállóbb fából készültek, ezzel biztosítva, hogy még sokáig megpihenhessenek rajtuk a járókelők.

Benkó Ferenc az Orosházi Városüzemeltetés vezérigazgatója elmondta, tervezetten zajlik a város ülőalkalmatosságainak cseréje.
– A START közcélú program keretében végezzük a padok cseréjét. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy megvásároljuk a pad minden alapanyagát, melyeket a kollégáink állítanak össze, úgy a fa, mint a vasanyag tekintetében. Tervezetten zajlik a padok cseréje városszerte. Az Árpád-kertben kilenc padot helyeztünk ki, hármat pedig a Gyopárosi úton fogunk – mondta a vezérigazgató.

Szemmel látható a különbség (Fotó: Rajki Judit)

Azonban a régiek sem vesznek kárba, felújítják, és új helyre helyezik el a megszépült padokat.
– Azokat a padokat, melyeket most szedünk össze, felújítjuk, és az Előd utcán helyezzük el őket. Sokat dolgozunk azon, hogy a városban szépüljenek a közterületek, a környezet, ezzel együtt a padok is. Ezzel nem csak az összkép javul, hanem a lakosoknak a kényelmének kiszolgálásán is javítunk. Próbálunk haladni a korral, fő szempont a tartósság és a megbízhatóság. Azért próbáljuk olyan kemény fából készíteni a padokat, hogy a lakosságot hosszútávon is kitudja szolgálni – mondta Benkő Ferenc.

Vannak több tíz éves padok is, melyek megérettek a cserére, a rongálás is a mindennapok részévé vált már Orosházán, ezért évente legalább 20-30 padot kíván a városüzem megújítani.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.