- hirdetés -

Az internet általában információkat, lehetőségeket kínál, használata viszont veszéllyel is jár. A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei erre szeretnék felhívni a figyelmet Békés megyében.

Az internet az elmúlt években a mindennapok részévé vált, a gyerekek is hamar elkezdik használni azokat az eszközöket, melynek segítségével elérik az interneten közzétett tartalmakat. A Békés megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai fontosnak tartják, hogy az előnyök mellett az internetezés hátrányaival, veszélyeivel is tisztában legyenek a fiatalok. Erre általános- és középiskolai előadásokon és interaktív foglalkozásokon szeretnék felhívni a figyelmet.

Iskolai előadásokon tájékoztatták a diákokat az internet veszélyeiről (Fotó: police.hu)

Az előadásokon többnyire a személyes adatok védelmére való tanácsok hangzanak el. Érdemes lehet megfontolni, hogy mennyi információt teszünk magunkról közzé a világhálón, milyen fotókat osztunk meg másokkal. Hiszen előfordulhat, hogy lementik a képeket és más témájú oldalakon közzéteszik. Fontos, hogy senki ne mentse el a személyes adatait olyan gépeken, amit többen is használnak, például az iskolai számítógépeken. Fontosnak tartják, hogy segítséget kérjenek szüleiktől, tanáraiktól, ha sértő, zaklató vagy fenyegető üzenetet kapnak. Ne osszanak meg bizalmas információkat magukról vagy családtagjaikról olyan embereknek, akiket nem ismernek eléggé.

Biztonságot és védelmet szolgáló tanácsok szintén elhangzottak. Az általános iskolákban az iskola rendőre, középiskolák pedig iskolai bűnmegelőzési tanácsadók igyekeznek segíteni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.