- hirdetés -

Nyitva hagyott autót akartak elvinni, illetve egy szintén nyitva hagyott autóból pénzt is loptak az elmúlt napokban Békés vármegyében. A rendőrség ezért ismét szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy az ilyen bűncselekmények nagy része megelőzhető lenne.

Elekről egy autót akart elvinni egy férfi, január 25-én. A tulajdonos ugyanis nem zárta be a járművet és az indítókulcsot is a gyújtáskapcsolóban hagyta. Amikor azonban hallotta, hogy valaki beindította a kocsit, kiszaladt az utcára és a rendőrök érkezéséig feltartóztatta. Az elkövetőnek nem volt jogosítványa és ittasan akart elindulni. Szintén azon a napon Tótkomlóson egy ház udvarán álló, nyitva hagyott autóból tűnt el pénz.

A rendőrség keresi a bűncselekmény elkövetőjét és egyben ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy az ilyen bűncselekmények egy része megelőzhető lenne, ha a parkoló járműveket mindenki gondosan lezárná. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében leírja, hogy nem szabad az utastérben hagyni táskát, mobiltelefont, pénzt és egyéb személyes dolgokat. Az ablakokat fel kell húzni és minden ajtót bezárni.

Tanácsos ellenőrizni, hogy a központi zár jól működik-e, az ajtók bezáródtak-e. Ha az udvaron vagy a garázsban áll az autó, akkor sem szabad az utastérben értéket hagyni, a kocsit akkor is be kell zárni és az indítókulcsot sem szabad a közelében, például a garázsban, polcon vagy szekrényen hagyni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.