- hirdetés -

Két évtizede öregbítik eredményeikkel a város hírnevét az Eötvös DPSE asztaliteniszezői. A klub motorja, Schneider György mindig is az utánpótlásnevelésre helyezte a hangsúlyt és a jövőben sem lesz ez másként.

Húsz évvel ezelőtt az egykori OMTK férfi asztalitenisz szakosztálya megszűnt, az igény viszont továbbra is megvolt a sportág iránt a fiús szülők körében. Így csatlakozhattak az Eötvös DPSE egyesületéhez.
– Az alapokat jóval előbb tette le az egykori sportvezető, Pintér Attila, aki kiváló munkát végzett. Így olyan örökséget vehettem át, amit érdemes volt folytatni – mesélt a kezdetekről Schneider György.

Alulról, a megyei bajnokságban kezdték, fiatal csapatukkal rögtön az első évben egy osztállyal feljebb léphettek. Majd a következetes nevelésüknek köszönhetően zömében serdülőkkel négy évvel később NB II-be jutottak. A szakágvezető elmondta, hogy azóta többször megjárták az NB I-et, jelenleg is a középmezőnyhöz tartoznak.

Következetes, kitartó munával dolgoznak a klubnál (Fotó: Rajki Judit)

Emellett Az NB III-ban és a megyei bajnokságban is indítottak csapatokat, éppen az utánpótlás korúak fejlődésének érdekében. Az elképzelések beigazolódtak, hiszen mára 21 sportoló tartozik a klub kötelékébe és közülük páran rendre kiváló helyezéseket érnek el a legrangosabb hazai és nemzetközi versenyeken.

– Jelenleg Farkas Dávid a legeredményesebb sportolónk. Tavaly 19 egyéni országos versenyen szerepelt remekül. Szép jövő előtt áll a 14 éves reménységünk. A másik nagy sikerünk Biedermann Dániel, aki már két diplomát szerzett és emellett vált kiváló asztaliteniszezővé – mondta büszkén a szakágvezető, akinek munkáját a Magyar Asztalitenisz Szövetség és a város is elismerte. Kiemelte, nem kell jobb visszajelzés annál, hogy az edzéseken a gyerekek lelkesek és látszik az arcukon, hogy szeretik amit csinálnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.