- hirdetés -

Kiválóan szolgálta a felkészülését az orosházi női kézilabdázóknak a múlt hétvégi hajdúnánási torna. A hatodik helyen zárt a csapat, de a kijavítandó hibák mellett rengeteg pozitívumot is leszűrhetett a vezetőedző.

Színvonalas tornán vett részt az OXXO Energy Orosházi NKC  január 26 és 28 között. Összesen hét csapat részvételével zajlott a hajdúnánási megmérettetés, ahol a házigazda Hajdúnánás SK mellett meghívást kapott a Mosonmagyaróvári KC a Kispest NKK, a Szentendrei NKE, a PC Trade Szeged KKSE, a Kozármisleny SE és az OXXO Energy Orosházi NKC is.

A csoportban az NB I/B nyugati csoportjának éllovasával, a Mosonmagyaróvárral, a bajnoki rivális Szegeddel és a szintén keleti csoportban szereplő Szentendrei NKE együttesével kerültek egy csoportba.

Először múlt pénteken este a Szentendre ellen léptek pályára az orosháziak. Szorosan alakult a találkozó, a mérkőzés nagy részében az ONKC kezében volt az irányítás. Ennek ellenére izgalmasan alakult a vége, Tóth Sára utolsó pillanatban szerzett találatával egy góllal győztek.

Takács Fruzsi (23) volt a csapat húzóembere volt a tornán (Archív fotó: Rajki Judit)

Másnap reggel az NB I-be igyekvő Mosonmagyaróvár volt az ellenfél. Mintegy 40 percig tartották a lépést az orosháziak, a jó erőkből álló nyugati csapat ellen végül hatgólos vereséget szenvedtek. Délután a Szeged KKSE következett, ahol kiválóan kezdett az ONKC, de a második félidőben megfordította az eredményt a Csongrád megyei alakulat. Így a helyosztókon az ötödik helyért játszhattak a Kispest NKK ellen. A fővárosi csapat ellen szintén jól kezdtek Papp László tanítványai, végül egygólos vereséggel zárult a találkozó, ezzel hatodik helyen zártak.

A csapat legeredményesebb játékosa Takács Fruzsina volt, aki biztos kézzel értékesítette a büntetőket emellett passzaival és átlövés góljaival is rendre észrevétette magát.
– Tanulságos mérkőzéseket játszottunk a hétvégén. Kiderült, hgy védekezésben még sokat kell fejlődnünk egyénileg és csapat szinten egyaránt. Támadásaink gyorsak és tudatosak voltak, erre kell építkeznünk, a hibáinkat pedig minél előbb ki kell javítanunk – értékelte a csapat szereplését a klub honlapján az átlövő.

A vezetőedző szerint hasznos volt a torna (Fotó Rosta Tibor)

Az orosháziak trénere Papp László is hasonlóan látta a helyezés ellenére egyáltalán nem elégedetlen a látottakkal. Kiemelte, hogy a torna remekül szolgálta a felkészülést a hétvégén rajtoló bajnoki idényre.
– Annak ellenére, hogy egyik napon sem tudtunk teljes kerettel kiállni szépen helyt álltunk. Az látható, hogy védelmünk Tobak Luca és Székesi Fanni távozásával, valamint Hatala Virág sérülése miatt még nem az igazi, ezen kell még dolgoznunk. A hétvége egyik legnagyobb pozitívuma a fiataljaink – különösen Szigetvári Viki – játéka volt – foglalta össze a szakember, aki hozzátette, hogy ez a hét a finomhangolásról szól. Ebbe remekül illeszkedik a szerda esti Békéscsaba elleni felkészülési találkozó.

Eredmények:

OXXO Energy Orosházi NKC – Szentendrei NKE 26-25
Eu-Fire Mosonmagyaróvári KC – OXXO Energy Orosházi NKC 29-22
PC Trade Szeged KKSE . Oxxo Energy Orosházi NKC 26-23
5-6 helyért: Kispest NKK – OXXO Energy Orosházi NKC 26-25

A torna végeredménye:

1.Mosonmagyaróvári KC
2.Kozármisleny SE
3.PC Trade Szeged KKSE
4.Hajdúnánás SK
5.Kispest NKK
6.OXXO Energy Orosházi NKC
7.Szentendrei NKE

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.