- hirdetés -

A Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály 2017. novemberi Munkaerő-piaci helyzetkép kiadványa szerint 9,8 százalékkal kevesebb regisztrált álláskereső volt az Orosházi járásban a 2016. év ugyanezen időszakához viszonyítva.

A Munkaerő-piaci helyzetkép kiadványának 2017. novemberi adatai rámutattak: 1136 nyilvántartott álláskereső volt az Orosházi járásban, szemben az egy évvel korábbi 1260 fővel. A mintából kiderül, hogy 124 fővel csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma.

Szintén csökkenés volt tapasztalható 2017 októberéhez viszonyítva: 17 fővel kevesebb álláskeresőt tartottak számon novemberben. A gazdaságilag aktív népességhez viszonyítva az álláskeresők aránya megegyezik a megelőző havi értékkel (5,1%).

Továbbra is a 25-50 évesek között keresnek legtöbben munkát

Változás történt a nyilvántartott álláskeresők iskolai végzettség szerinti összetételében az októberi adatokhoz mérten: novemberben már a szakmunkás képesítéssel rendelkezők voltak a legtöbben (366), a nyolc általános vagy alacsonyabb iskolai végzettségűek (361), a szakmunkások, és az érettségizettek (356) száma szinte megegyezik. Az életkor viszonylatában továbbra is a 25 és 50 év közöttiek keresnek munkát legtöbben (551 fő) az orosházi járásban.

Kedvező tendenciák figyelhetőek meg az egész megyében: összesen 4,1 százalékkal csökkent a nyilvántartott álláskeresők állománya egy év alatt (ez összesen mínusz 452 főt jelent), míg a gazdaságilag aktív népességhez viszonyított álláskeresők aránya 0,4 százalékponttal csökkent (2017 novemberében 6,8%).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.