- hirdetés -

Bubori Kornél Szegedről érkezett élvonalbeli férfi kézilabdacsapatunkhoz, a 31 esztendős szakember állóképességben és erőben egyaránt előrelépést ígér a játékosoknál.

NB II-es labdarúgó volt Bubori Kornél, az erőnléti edzői végzettséget is a Magyar Labdarúgó Szövetség képzésén szerezte, a szakmai stáb tagjaként pedig a női utánpótlás labdarúgó-válogatottak munkáját segíti. Arról, hogyan jött képbe a kézilabda, az orosházi klub honlapjának nyilatkozott.
– Kevesebben tudják, de fiatal koromban kézilabdáztam is. Onnan van rengeteg gyerekkori barátom, akik még jelen pillanatban is kézilabdáznak, úgyhogy a kötődésem folyamatosan megvolt a sportághoz. A szegedi női kézilabdában kezdtem el erőnléti edzőként dolgozni, ennek most már több mint másfél éve. A kézilabda egy intenzív sportág, sokkal magasabb pulzussal játsszák a mérkőzést a játékosok, sokkal több robbanékony irányváltás, felugrás van, mint labdarúgásban.

Szerda este már Liga Kupa mérkőzés vár a csapatra (Fotó: Rosta Tibor)

Orosházi munkája egy alapos felméréssel kezdődött, szeretett volna képet kapni arról, hogy áll a gárda mind egyénileg, mind csapatszinten. Ezt követően mindenkinek egyénre szabottan tervezték meg a programját.
– Átlagos állapotban van a csapat, ami abból a szempontból jó, hogy van hová fejlődnünk és a bajnoki rajtig látványos előrelépést tudunk majd produkálni állóképességben és erőben egyaránt.

A klub honlapján megtudtuk azt is, a felkészülés során hetente háromszor találkoznak az új erőnléti edzővel az edzőteremben a játékosok, majd a szezon közben változik a menetrend. Akkor heti egy edzőtermi foglalkozás lesz, valamint ugyancsak heti egy alkalommal a vezetőedzővel, Bakó Botonddal közösen tart edzést Bubori Kornél a csarnokban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.