- hirdetés -

Ezentúl büntetlenül nevezhetjük el a gyerekeinket Zonerának, Donovennek vagy éppen Vladeknek, ugyanis újabb meghökkentő neveket hagyott jóvá a Nyelvtudományi Intézet.

Egyre gyakoribbá válik, hogy gyerekeinknek különleges, a megszokottól eltérő nevet adunk. Ehhez a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtani Intézetéhez kell fordulni. A választék ezúttal is rendkívül szerteágazó, ráadásul idén leegyszerűsödött a különleges névválasztás folyamata.

– Egyedül egy internetről letölthető űrlapot kell kitölteni, bejegyeztetni a választott keresztnevet a Miniszterelnökségnél vagy kérelmezni a helyi anyakönyvvezetőnél. Ráadásul a folyamat az eddigiektől eltérően ingyenessé vált, az ügyintézés mindössze 2-3 hetet vesz igénybe – írta a 24.hu.

Az elbírálást a Nyelvtudományi Intézet ötfős bizottsága intézi, 14 pontos szempontrendszer alapján. Átlagosan 30-40 kérelem érkezik az akadémiára havonta.

2017- ben az alábbi neveket hagyták jóvá:

Női nevek:

Andreina, Aviána, Elizabell, Halina, Lélia, Leticia, Lira, Madita, Medina, Meril, Minetta, Nea, Nissza, Szibell, Sztilla, Triszta, Zamira, Zonera

Férfi nevek:

Árvin, Balla, Bertil, Björn, Bránkó, Csobánc, Daren, Derek, Donoven, Evron, Frej, Hakim, Kemecse, Kofi, Konor, Kornéliusz, Koron, Krizantusz, Lemmi, Liborius, Milen, Milován, Miska, Navid, Palkó, Rajka, Rami, Sobor, Szergej, Szoren, Szorin, Ventúriusz, Vladek, Zakari, Zeki

Nem minden javaslatot fogadtak azonban el. Az elutasított ötletek közt is találhatunk bőven olyanokat, amik szemöldökráncolásra adhatnak okot. Tímár, Vackor, Zé vagy Erdőcske, Keti és Rebecca nevű gyerekek még egy ideig nem rohangálnak az óvodák és iskolák udvarán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.