- hirdetés -

Mindenben segítek, a pelenkát is kicserélem majd” – mondta már hetekkel korábban a most született pici lány nővére, aki testvérével együtt már nagyon várta haza a kistesót.

Az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Szülészet Nőgyógyászati Osztályán 2024. március 5-én 15 óra 6 perckor született meg a 2024-es esztendő 100. babája. A pusztaföldvári Czapár Zoltán és Czapárné Darócz Aletta gyermeke, Czapár Emma Anna 3760 grammal és 49 centiméterrel érkezett a világra.

– Már hónapokkal ezelőtt mindent beszereztünk a picinek, hisz egy 11 és egy 6 éves lány szüleiként tudjuk, mire kell számítani – meséli a beszélgetés elején Aletta. 

Az immár háromgyermekes édesanya nemcsak az előkészületekkel, hanem a gyermekszülés körülményeivel is tisztában volt. Elmondta, végig nyugodt volt a terhesség alatt és a szülőszobán is.

– Mivel az előző két gyermekem is császármetszéssel született, így fel voltam rá készülve, hogy Emma hamarabb fog érkezni. Így is lett, a 37. héten született meg dr. Csabai László főorvos úr segítségével. A legfontosabb, hogy minden teljesen rendben ment és a kórházban töltött idő alatt is nagyon segítőkészek voltak velem – fogalmaz.

A fotózás alatt a kis Emma jóllakottan szunyókált, egyáltalán nem zavarta a felhajtás. Édesanyja meghatódva mesélte, hogy a nagytesók már a kórházi babalátogatáskor is sírtak örömükben, amikor meglátták a hugit.

– A legidősebb lányom már az első testvérénél is sokat segített, most pedig már hetekkel ezelőtt közölte, ő mindig ott lesz, pelenkát cserél, de ha kell, akár éjszaka is átmegy majd Emmához én csak aludjak. Ezt azért majd meglátjuk, de abban biztos vagyok, hogy mindkét nagylányom és a párom is kiveszi majd a részét a feladatokból – zárta a beszélgetést nevetve az édesanya. 

A szokásoknak megfelelően a család 10 ezer forint értékű vásárlási utalványt kapott, aminek felét a Szent Szilvia Alapítvány, másik felét az orosházi TESCO áruházban található Margaréta Babaáruház tulajdonosa, Nagy Krisztina Margaréta ajánlott fel – számolt be róla az orosházi kórház közleményében.

A babának és az anyukának jó egészséget, a családnak pedig sok örömet és boldogságot kívánunk!

A szülészeti osztály nevében dr. Svarsnig Lajos osztályvezető főorvos és az osztályon dolgozó orvosok, ápolók és csecsemős kollégák köszöntötték a büszke anyukát és a kislányt.

Babafotó: Vizi Anna/BabyBox Photography

Csoportkép: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.