- hirdetés -

Az Orosházi FKSE-LINAMAR vezetősége szerdán délben hozta nyilvánosságra a Buday Dánielt váltó új vezetőedző személyét: januártól a zöld-sárgáknál korábban már játékosként és edzőként is megfordult Bakó Botond irányítja az élvonalbeli együttest.

A székelyudvarhelyi születésű Bakó Botond a 2017/2018-as szezonban mostanáig a másodosztályú bajnoki címet ostromló Szeged KKSE női együttesét dirigálta, korábban a Debrecen női csapatával érte el pályafutása legfontosabb eredményeit, egy bajnoki ezüst- és egy bronzérmet, így a nemzetközi porondon, az EHF-kupában is szerepelhetett csapatával. 

Bakó Botondot telefonon nyilatkozva döntéséről a klub honlapjának elmondta, az a feladat vár rá, hogy bent maradjon a csapat az első osztályban bármi áron.
– Természetesen a kialakult helyzetet megbeszéltem szegedi egyesületemmel is, akik rendkívül rugalmasak és megértőek voltak, így végül elfogadtam az Orosháza hívását. Mindig is közel állt hozzám a város, hiszen ott kezdtem el edzősködni és a családi kötődés is megvan, hiszen feleségem orosházi. Persze nem egyszerű az OFKSE helyzete a tabellán elfoglalt pozíció miatt, de természetesen ha nem úgy gondolnám, hogy bent lehet tartani a csapatot, akkor nem vállaltam volna el a feladatot – emelte ki a fiatal szakember.

Bakó Botond (Forrás: PC Trade Szeged KKSE facebook)

– Van a csapatnak egy olyan alapja, egy olyan magja, amire lehet építeni, természetesen mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy óriási összefogásra, akaratra és munkára van szükség ahhoz, hogy az Orosháza továbbra is NB I-ben maradjon, ezért mindenkinek mindent félre kell majd tennie és mindent el kell követnie a cél érdekében – tette hozzá az EHF mesteredzői képesítéssel rendelkező Bakó Botond, aki fiatal kora ellenére rengeteg tapasztalatot szerzett az élvonalbeli magyar kézilabdában, az edzéseken kívül nagyon sokat elemez, videózik, megszállottja a munkájának. Nagyon szenvedélyes edző hírében áll, tapasztalatára és temperamentumára is nagy szükség lesz a nehéz helyzetben lévő orosházi klubnál – írja az ofkse.hu.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.