- hirdetés -

Örökké emlékezetes nap marad december 17-e Vona Auróra Vanessza számára. A fiatal lányt a Taxisok és Civilek a Beteg Gyerekekért Alapítvány látogatta meg, akik egy meglepetéssel is készültek számára.

A 14 éves Vona Auróra Vanessza egy ritka betegségben, izomletapadásban szenved, amit a tudomány jelen állása szerint nem lehet gyógyítani. Ő azonban állapotához mérten, ahol tud, segít más beteg gyermekeken édesanyja, Faháziné Szász Mária segítségével. Idén is arra gondolt, hogy rászoruló orosházi gyerekeknek és családjaiknak gyűjt adományokat, elsősorban tartós élelmiszereket, a gyerekeknek pedig édességet.

Meglepetéssel készültek Vanesszának (Fotó: Taxisok és Civilek a Beteg Gyerekekért Alapítvány)

A nyolcadik osztályos Vanesszát december 17-én a Taxisok és Civilek a Beteg Gyerekért Alapítványtól az alapító, Berinszki Zoltán és Forgó Brigitta látogatta meg. Felejthetetlen napot töltöttek együtt advent harmadik vasárnapján, többek közt a város főterén a gyertyagyújtást és a karácsonyi műsort is együtt nézték meg.

A meglepetéseknek azonban ekkor még nem volt vége. Az alapítvány ugyanis egy december 22-i, szegedi sétarepüléssel lepte meg Vanesszát, egy újabb felejthetetlen emléket szerezve neki és 10-12 kis sorstársának.

– Ezzel a gesztussal szeretnénk értékelni a szülők és kisbetegek egész éves erőfeszítéseit – mondta Forgó Brigitta.

A fiatal lány örömkönnyek között fogadta el az ajándékot, boldogan készülve élete egyik várhatóan legszebb napjára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.