- hirdetés -

Karácsonyi megvendégeléssel mondott köszönetet középvezetőinek az idei munkáért a Merian Foods Kft. tulajdonosi köre. A december 14-i összejövetel egyúttal Vági Zoltánné vezető technológus búcsúztatója is volt.

Cseppet sem hagyományos módját választotta a Merian vezetése annak, hogy kifejezze, mennyire fontos munkatárs Vági Zoltánné, vagy ahogyan ők szólítják, Évike. Az Orsi Virsli, illetve a Rex Ciborum termékcsalád megálmodója és kifejlesztője mit sem sejtett abból a hetek óta tartó szervezkedésből, amely a csütörtök estét megelőzte. Mindenki – még mi médiamunkások is – őriztük a titkot, hogy teljes legyen a meglepetés.

Mint azt Elekes Lajos ügyvezető a rendezvény előtt elmondta, három szóval tudná leginkább jellemezni főtechnológusát.
– Ilyenek jutottak eszembe: munka, innováció, tanítás. Évinek hatalmas a munkabírása, ráadásul szereti is, amit csinál. Minden újra nyitott és addig gyűri a terméket, amíg nem lesz tökéletes. Körülveszi magát fiatalokkal, igyekszik átadni a tudását, de nem csak tanít, hanem nevel is – sorolta.

Vági Zoltánné nyugdíjba vonul, de nem szakad el a cégtől (Fotó: Rosta Tibor)

Az összejövetel a szokott módon indult, azonban cseppet sem a megszokott módon folytatódott. Elekes Lajos üdvözölte kollégáit, majd ahelyett, hogy növekedési mutatókat és statisztikai adatokat közölt volna, Vági Zoltánnéhoz fordult.
– Szeretnénk megköszönni a több mint 30 éves munkát, ami végeztél nálunk és szeretnélek ezzel a kis figyelmességgel is arra motiválni, hogy februárban szakértőként visszatérj a céghez – mondta hozzátéve, ő volt az a munkatárs, akire mindig számíthatott, aki még azelőtt megoldotta a problémákat, hogy igazán problémává váltak volna.

A köszönő-méltató szavakat követően megelevenedett Vági Zoltánné életútja a vetítővásznon. Kollégái egy fotósorozattal kedveskedtek neki, amely a kezdetektől, azaz 1980-tól mutatta be a Meriannál eltöltött 37 évet. Az ünnepelt könnyeivel küszködve figyelte az összeállítást, és akkor is elérzékenyült, amikor a virágcsokor mellé egy arany órát kapott elismerésül.
– Nem is tudom, hogy most mit mondjak. Egy búcsú az fájdalmas, így most örülök és bánatos is vagyok – öntötte szavakba az érzéseit. – Ahogyan a fotókon is látható volt, végigvonult egy élet, és ennek lassan vége lesz. Örülök, hogy ennyi mindennek részese lehettem, és tényleg köszönöm. A gyűrű után, amit a 25 éves jubileumra kaptam, most már van egy órám is, örök emlék mindkettő – hangsúlyozta meghatódva.

Ajándék konzervdobozban (Fotó: Rosta Tibor)

Az óra stílszerűen libamájkonzervnek álcázva érkezett, és bár a kinyitással kissé meggyűlt az ajándékozók baja, a vidámság csak még bensőségesebbé tette a hangulatot.

Az összejövetellel Vági Zoltánné mellett a többi vezető munkatársnak is megköszönték a munkát a cég tulajdonosai.
– Eddigi legjobb évünket zártuk, mióta a jelenlegi formációban működünk. Számos kihívással néztünk szembe, így például át kellett strukturálni a finanszírozást, de változott az élelmiszerkönyv is, ami feje tetejére állította az összes receptúrát és a gyártást. Emellett ott volt a madárinfluenza, ami jelentősen befolyásolta az alapanyag ellátásunkat – részletezte a nehézségeket Elekes Lajos majd kiemelte, legyőzésük közös érdem.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.