- hirdetés -

A Magyar Kupa legjobb hat csapata közé jutás volt a tétje a szerdai kupa találkozónak, melyen az OFKSE azzal a Csurgóval csapott össze, melyet egy hónapja magabiztosan győzött le a bajnokságban.

Orosházi FKSE-Linamar–Csurgói KK 29–32 (16–16)
Magyar Kupa mérkőzés, 4. forduló. Orosháza, 300 néző. V.: Bonifert, Oláh.

Orosháza: Szabó L. – Gyene 2 (2), Ferenczi 2, Z. Radojevic 4, Markoski 5, Stranigg 5, Németh L. 2. Cs.: Herjeczki (kapus), Srsen 1, Milas 4, Németh G. 1, Pásztor M. 1, Knezevic 2. Vezetőedző: Buday Dániel.

Csurgó: Balogh T. – Vaszics 3 (1), Vasvári 1, Ferreira, Hadziomerovic, J. Mikita 3, Hanusz 4. Cs.: Bartucz (kapus), Varjú 1, Cehte 7, Szeitl E. 3, Gazdag 3, Josics 7. Vezetőedző: Bencze József.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 2/1.

A keddi edzésen egyik kulcsjátékosunk, a beálló Antal Szabolcs combhajlító izom sérülést szenvedett, így az ő játékáról le kellett mondania Buday Dániel edzőnek.

A kupa találkozó hazai szempontból jól kezdődött. Már az első támadásból gólt szereztünk Ferenczi révén. Hátul jól állt a lábán a hatos fal, elöl pedig pontos lövésekkel mattolták támadóink Balogh kapust. Az ötödik percben a vendégek mestere, Bencze József, 4-2-es állásnál időt is kért. Nem sok változást hoztak a mester intelmei, továbbra is a Csurgó futott az eredmény után, de ekkor még nem tudott ellépni ellenfelétől a hazai gárda sem. A félidő közepén, néhány csurgói hibát góllal büntettek az orosházi játékosok és néhány perc leforgása alatt négygólos előnyre tettek szert (18.p. 11-7). Koncentráltan, összeszedetten játszott ebben az időszakban az OFKSE. A félidő hajrájára, a vendégek kapujában a válogatott kapuvédő Bartucz László váltotta Baloghot, de a beállását követő percekben ő sem tudott csodát tenni. Továbbra is pontosak voltak az orosházi lövések. Az utolsó öt percbe aztán alaposan belealudt a hazai csapat. Két Bartucz védés, két eladott labda és máris döntetlen állt az eredményjelzőn.

Az orosháziak négyese, Markoski öt góllal terhelte meg a csurgói kaput (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

A második félidő első támadásából a Csurgó szerzett gólt és először a mérkőzés folyamán vezetett. Innen kezdve a hazaiak rohantak az eredmény után. A vendégek közül a villám gyors Hanusz és a nagy lövő Cehte okozta a legtöbb fejtörést védőink számára. Rákapcsolt az orosházi csapat. Sikerült is labdákat szereznünk, de Bartucz egy percen belül két lerohanásos ziccerünket is hárította, majd ráadásnak még egy hetest is kivédett. Tartottuk a lépést, de az egyenlítés csak nem akart megszületni. A 47. percben Buday mester időt kért, utána megpróbáltuk hét a hat elleni támadásokkal visszavenni a vezetést. Csak az egyenlítésig tudott eljutni a csapat. Fej-fej mellett haladt a két gárda, de az az egy gól előny továbbra is a vendégeknél volt. A lefújás előtti utolsó másfél percben Buday Dánielnek már kockáztatnia kellett, hisz a Magyar Kupa kiírásának értelmében a döntetlen is a vendégek továbbjutását jelentette volna. Kiküldte csapatát egész pályás letámadásra. A hátra levő rövidke időben labdát kellett szerezni. A tizenkilencre lapot kérés nem jött be. Nem tudtunk egyenlíteni, a vezetést átvenni, sőt még a vendégek rámoltak be két gyors gólt, bebiztosítva ezzel további kupaszereplésüket.

Jól küzdött a mérkőzésen az orosházi csapat, de ez sok hibával párosult ismét. A statisztika tizenkét kimaradt ziccert regisztrált hazai oldalon, márpedig ez egy Csurgó szintű ellenfél ellen majdnem biztos vereséget jelent.

Buday Dániel: Jól küzdöttünk, de ennyi hibát nem lehet büntetlenül elkövetni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.