- hirdetés -

Ajtók becsukódtak, szemek nagyra nyíltak december 13-án, a Petőfi Művelődési Központ színháztermében. Idén is sikeres volt a Micimackó bérlet.

A programsorozat záró fellépői, a szekszárdi Holló együttes is három előadást tartott szerdán. A körülbelül egy órás műsorra közel 1200 gyermek ülhetett be. Az előadás a Varázsének címet viseli, és Weöres Sándor verseit zenésítik meg, a kicsik nagy örömére. A díszletként felállított kivetítőn, a dalokhoz illő kedves animációkat, meserészleteket láthattak a gyerek.

Sikert aratott Orosházán a Holló Együttes. (fotó: Rajki Judit)

Az előadás sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy mindenki énekelt, táncolt, tapsolt a műsor alatt. Sokszor elég volt csak elkezdeni a dalt, a gyermekek már énekelték is a versként ismert sorokat. Az előadás kulcsfontosságú szereplői voltak a gyerekek, akikkel végig együtt játszott, dalolt az együttes. Egy pillanatig sem volt csendes a színházterem, hangos énekszó, és csilingelő nevetés szűrődött ki minden ajtó mögül.

Takácsné Manczúr Gabriella művelődésszervezőtől megtudtuk, ebben az évben is három őszi előadást láthattak az óvodás, és az alsó tagozatos gyerekek. Októberben a Három szegény szabólegény című előadást nézhették meg a Szabad Ötletek Színháza előadásában, novemberben pedig a VSG Kamara balett állt színpadra a Csipkerózsika című darabjával.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.