- hirdetés -

Szelényi Katalin orosházi képzőművész kiállítását tekinthetik meg Gyulán, a Százéves cukrászdában az odalátogatók. Miért pont Gyula?

– Az orosházi születésű Fábián Irén Zsófia festőművész, aki már régóta Gyulán él, 2016. október 28-án kiállította képeit az orosházi Városi Képtárban. Ebből az alkalomból 15 festményt adományozott Orosháza városnak. Kíváncsi volt az alkotásaimra, így időt szakított rá, és megnézte a képeimet, amelyek tetszettek neki. Nem sokkal később az Amadeusban nyíló mini tárlatomat is megtekintette.
Mivel Irén volt a Kohán Képtár művészeti igazgatója Gyulán, vannak ismerősei és kapcsolatai. Az ősz folyamán felhívott, hogy szeretnék-e kiállítani a Százéves cukrászdában. Természetesen nagyon örültem a felkérésnek – mondta Szelényi Katalin.

Gyulán nyílik kiállítása Szelényi Katalinnak. (Forrás: Szelényi Katalin)

Megtudtuk, a cukrászda folyosó galériája nappali fényben az igazi, délután, spotok híján a festmények kevéssé élvezhetőek. Maga a helyszín ezúttal nem befolyásolta a képzőművész témaválasztását.
Szelényi Katalin elmondta, több kiállítása volt már az elmúlt években Orosházán, de Budapesten, az Újpest Galériában is láthatták képeit. A 2002-ben diplomamunkájaként készített hatalmas tértextil a budapesti Graphisoft Park vendégházában állt, de 2015-ben lebontották, az épülettel együtt. Legutóbbi orosházi kiállítása 2017. január 20-án, a Magyar Kultúra Napja alkalmából nyílt, a Petőfi Művelődési Központban,. Nem tartja kizártnak, hogy nemsokára – talán 2018 őszén – ismét kiállítja egy-két alkotását Orosházán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.