- hirdetés -

Mások számlájára vásárolt egy békés megyei férfi, miután az interneten elkérte bankkártyájuk adatait azoknak, akik válaszoltak társkereső hirdetésére. A rendőrség őrizetbe vette.

Egy 32 éves végegyházi férfit vett őrizetbe a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság november 7-én, mert bankkártyaadatokat szerzett meg és használt fel. Ezt úgy érte el, hogy létrehozott egy honlapot, ahol társkereső hirdetéseket jeleníttetett meg. Azoknak, akik válaszoltak a hirdetéseire személyes találkozást ígért, de cserébe elkérte bankkártyáik adatait. A megszerzett adatokkal az egyik bank mobil fizetési rendszeréhez csatlakozott.

Társkereséskor sem árt körültekintőnek lenni, ha személyes adatainkat kérik (Fotó: Rajki Judit)

A bank szakemberei észlelték a visszaélést és továbbították az adatokat a rendőrségnek, akik azonosították az elkövetőt. Az elfogott férfi ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A rendőrség ezért is szeretné felhívni a figyelmet, hogy mindenki legyen nagyon körültekintő. Érdemes figyelembe venni a bankok és a rendőrség tanácsait az adatvédelemmel és az internetes vásárlással kapcsolatban, a világhálón megismert emberekkel pedig semmiképp ne osszuk meg bankkártyánk vagy bankszámlánk adatait!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.