- hirdetés -

Továbbra sincs minden rendben a szemétszállítási díjak befizetése és annak lehetőségei körül. A csekkes befizetés már rendben, de a csoportos beszedési megbízásokkal még van tennivaló.

Egyelőre nem rendeződött teljes mértékben a szemétszállítási díjak befizetése. Mint arról korábban hírt adtunk, a szemétszállítást továbbra is az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit (OHU) Kft. végzi, a számlázást viszont a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. intézi. Az első negyedéves számlákat mindenki megkapta. Aki csekket kapott annak egyszerű a dolga, a postákon is fizethet.

– A csoportos beszedési megbízással fizető ügyfelek megbízásait viszont a rendszerük nem tudja megfelelően kezelni, ezért az ilyen ügyfeleknek még lenne egy kis intézni valójuk – tájékoztatta szerkesztőségünket Benkő Ferenc az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Továbbra sincs minden rendben a szemétszállítási díjak befizetése és annak lehetőségei körül (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A csekkes befizetés már zökkenőmentes (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A csoportos beszedési megbízást választó ügyfeleket arra kérik, menjenek be számlavezető bankjukhoz és úgy alakítsák át megbízásukat, hogy a DAREH, NHKV Zrt. által megadott azonosítója szerepeljen rajta. A csoportos beszedési megbízásoknál azért van szükség GIRO azonosító változtatásra, mert 2017. áprilisától már nem az OHU, hanem a DAREH a közszolgáltató a városban, akinek az OHU már „csak” az alvállalkozója, aki ténylegesen végzi a hulladék begyűjtését. Az említett GIRO azonosító a következő: A25456790T138. A DAREH azonosítójára átalakított beszedési megbízások már működni fognak. Aki esetleg idő közben megszüntette csoportos beszedési megbízását, azokat arra kérik, hogy az NHKV Zrt. számlavezető bankjánál, az MKB banknál a számláját egyenlítse ki, egyszeri átutalással. Fontos, hogy akik a bankban fizetik be tartozásukat, a megjegyzés rovatban ügyfél azonosítójukat mindenképp tüntessék fel.

– Az esetleges további problémák esetén a Fürdő u. 5. alatt, illetve a vásárcsarnokban lehet érdeklődni. Akkor is kérjék a kollégák segítségét, ha az első negyedévben az ingatlan tulajdonosa megváltozott – hangsúlyozta Benkő Ferenc.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.