- hirdetés -

Az Egészségügyi világszervezet 1992 óta minden augusztus 1-jén tartja az anyatej világnapját. Az Orosházi Kórház védőnői szolgálata is évek óta rendez ünnepséget ezen a napon és ez idén sincs másképp.

A szoptatás a csecsemő számára a legbiztonságosabb és mindkét fél számára a legkényelmesebb táplálási mód – mondta lapunknak Mokcsayné Kovács Anikó az Orosházi Kórház vezető védőnője.

Sok anya a mesterséges táplálást szereti jobban. Az újszülöttek csupán 38 százaléka kap kizárólag anyatejet. Ez nagyon kevés. Az első hat hónapban csak azt kellene kapniuk a kicsiknek, utána pedig már kezdődhet a vegyes táplálás.

Az anyatejtől erősebb lesz az immunrendszer és csökken a krónikus betegségek esélye. Csüllögné Nemes Bernadett laktációs szaktanácsadó szerint a tudatos, elkötelezett és igény szerinti szoptatás garancia arra, hogy a csecsemő jól fog fejlődni.

Augusztus 1-jén 9 órakor kezdődik az anyatej világnapi ünnepség a Petőfi Művelődési Központban. Védőnők és szakemberek tartanak előadásokat. A rendezvény ingyenes. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.