- hirdetés -

Még javában tart a nyár, kézilabdázóink megérdemelt pihenőjüket töltik, de a Magyar Kézilabda Szövetségben (MKSZ) nem állt meg az élet. A szövetség székházában július 13-án megtartották a 2017-18-as bajnokság sorsolását.

Az MKSZ bejelentette, hogy az NB I-es bajnokság lebonyolítási rendje az előző szezonhoz képest nem változik. A csapatok helyezése az alapszakaszban szerzett pontok alapján alakul ki a harmadiktól a tizennegyedik helyig. Az első két helyezett oda-visszavágós rendszerben bajnoki döntőt játszik. Az első forduló játéknapja 2017. szeptember 10., a 26. fordulóé 2018. május 6., a bajnoki döntő hivatalos időpontjai: 2018. május 13. és 20.

Az orosházi srácok az első fordulóban Egerbe utaznak, a másodikban pedig az Eötvös-csarnokban fogadjuk a BL harmadik helyezett, magyar bajnok Veszprém csapatát. Ezután a Pick Szeged következik idegenben Buday Dániel tanítványai számára. A negyedik fordulóban érkezik Orosházára a Komló, a következőben pedig ismét utaznak Németh Laciék, ezúttal Balatonfüredre. A balatoni kirándulás után fogadjuk a Ceglédet, aztán újabb túra, ezúttal a tavalyi meglepetéscsapathoz, Budakalászra.

A zöld-sárga mezes OFKSE 24 góllal lepte meg a világ egyik legjobb védelmével rendelkező Pick Szeged gárdáját (Fotó: Rajki Judit)
Nikola Markoski (labdával) idén is gólt szerezhet a Szeged ellen (Fotó: Rajki Judit)

A további ellenfelek sorrendben: Dabas itthon, Tatabánya idegenben, Csurgó hazai pályán, Ferencváros és Gyöngyös idegenben, míg a Vác itthon. A tavaszi fordulókból a tervek szerint még idén megrendezzük az Eger visszavágó meccsét, a naptári évet pedig jelen állás szerint Veszprémben zárjuk.

A mérkőzések végleges időpontjait július 27-ig egyeztetik a klubok képviselői, mi szurkolók pedig várjuk a szeptember 10-ét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.