- hirdetés -

Több kategóriában mintegy húszan mérték össze tudásukat, felkészültségüket a hétvégén, Rákóczitelepen. A magyar bajnokság keretében versenyeztek a modellezők, a küzdelmek ellenére baráti társaságban, középpontban az autómodellekkel, technikával, adrenalinnal, sebességgel.

Trükkös a pálya, fel kell rá készíteni az autót és saját magadat is – így összegzett stábunknak egy budapesti versenyző, aki – társaival együtt – az autómodellező magyar bajnokságra érkezett Orosházára. Pontosabban a rákóczitelepi pályára, ahol több kategóriában, több fordulóban zajlottak az izgalmas küzdelmek a hétvégén.

Bognár Zoltán rendezőtől megtudtuk, hogy a bajnokság negyedik futamára az ország számos pontjáról jöttek autómodellezők, a helyiek mellett például Budapestről, Pécsről. Az izgalmakat hozó versenyzés mellett baráti légkörben mérettették meg magukat és autójukat, épp ez, az autók szeretete köti össze őket.

Trükkös pálya, sok izgalom - autómodellek versenyeztek Rákóczitelepen (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Trükkös pálya, sok izgalom – autómodellek versenyeztek Rákóczitelepen (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az Orosházi Városi Modellező Klubot több versenyző is képviselte, kiváló eredménnyel zárva a bajnoki fordulót. Gibala Ferenc ezüstérmet, Rosinsky Norbert bronzot nyert, de további orosházi helyezések is születtek.

Az eredmények:

1/10 Stock
1. Sági Dániel
2. ifj. Bajusz Zsolt
3. Rosinsky Norbert (Orosházi Városi Modellező Klub)
További orosházi eredmények:
5. Gellén János (OVMK)
7. Kádár Tamás (OVMK)

1/10 Tuning
1. Varsányi Péter
2. Sági Tamás
3. László Gábor

1/5
1. Kiss-Orbán László
2. Gibala Ferenc (OVMK)
3. ifj. Bajusz Zsolt
4. Nyitrai Attila (OVMK).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.