- hirdetés -

A német nagydíjon indult és vívott fordulatos, izgalmas mérkőzéseket az orosházi birkózó, aki már a folytatást tervezi.

A kadet női birkózóválogatott hat sportolóval a német nagydíjon vett részt a hétvégén Dormagenben, ezzel megkezdődött az idei korosztályos világversenyekre való felkészülés. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klubot Szél Anna képviselte 56 kg-ban.

Szél Anna ezüstérmet szerzett Dormagenben (Fotó: Orosházi Spartacus Birkózó Klub/ Facebook)
Szél Anna ezüstérmet szerzett Dormagenben (Fotó: Orosházi Spartacus Birkózó Klub/ Facebook)

A helyi klub beszámolójából megtudtuk, hogy a pénteki mérést követően 19 fős mezőny állt rajthoz szombaton a TSV központi sportkomplexumában. Anna egy kilencfős csoportba került, ahol a döntőbe jutásig öt mérkőzést vívott svéd, cseh, svájci, kazah és francia válogatott versenyzőkkel.

Lendületes birkózással 33 technikai pontot csinált ellenfelein, míg rajta mindössze kettőt hajtottak végre. Vasárnap jöttek a döntők, ellenfele a svédek első számú válogatottja, Ida Jönsson volt. Szél Anna nagy csatában 5-4 arányú vereséget szenvedett.

Telefonon a mérkőzést követően Anna elkeseredetten nyilatkozott, kiemelve, edzőtáborban már többször birkóztak a svéddel, és tudta, hogy nagyon passzív birkózó.
– Ezért is csodálkoztam, mikor többszöri akcióindításom ellenére engem ítéltek passzívnak és egy pontot kapott az ellenfél. Ezt követően még nagyobb lendülettel támadtam, egy kitolásnál azonban hibát vétettem és négy pontért eldobott az ellenfelem. Az első menetben így 5-0 neki – ismertette Anna, hozzátéve, a második menetben még jobban ráült az eredményre a svéd lány, de kezdett fáradni a folyamatos támadásoktól.
– Lerántottam, mögé kerültem, és azonnal megpörgettem, sajnos a bírók csak két pontra értékelték az akciót. Már csak 10 másodperc volt hátra, még egy levitelt csináltam, de ekkorra  a mérkőzés véget ért.

Az orosházi birkózó úgy fogalmazott, rossz érzés vereséggel befejezni egy versenyt, még akkor is, ha az ezüstöt ér, de hozzátette, az Eb-n visszavág.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.