- hirdetés -

Szűrővizsgálatok, véradás és gyermekprogramok – harmadik alkalommal szerveztek május 20-án családi egészségnapot a Máltai játszótéren.

A megelőzés, az egészséges életmódra való figyelemfelhívás, valamint a kikapcsolódás a célja a Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt közös egészségnapjának, amit idén harmadik alkalommal rendeztek meg május 20-án, a Máltai játszótéren. – A szűrővizsgálatok mellett véradást is szerveztünk. Úgy gondoltuk, ez a szombati nap kiváló alkalom arra, hogyha valaki hétköznap munkája miatt nem tud vért adni, most megteheti. Sokan éltek a lehetőséggel – tájékoztatott Frankó Attila, a Máltai játszótér vezetője.

Önkéntesek is segítettek

És miközben a szűrővizsgálatok és a véradás zajlott, addig a gyerekeket különböző programokkal várták. Volt ugrálóvár, trambulin, csillámtetoválás, kézműves foglalkozás. Az elsősegélynyújtási ismereteiket is bővíthették a nagyobb gyerekek és a felnőttek, az újraélesztést ambu babán lehetett gyakorolni.

Az egészségre már gyermekkorban oda kell figyelni (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Az egészségre már gyermekkorban oda kell figyelni (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Az egészségnapot a Máltai Szeretetszolgálat a Magyar Vöröskereszttel közösen szervezi immár harmadik éve, de sok önkéntes is segíti munkánkat. Az egyikük például díszített mézeskalácsszíveket készített a mai napra, amit a véradók kaptak, ezzel is megköszönve az önzetlen segítségnyújtásukat. Mások, a programok lebonyolításában segítettek, és az ebéd is önkéntesek segítségével készült, elmondható összefogással valósult meg a rendezvény – emelte ki Frankó Attila.

A játszótér vezetőjétől megtudtuk, az év folyamán számos rendezvénynek, foglalkozásnak ad teret a Máltai játszótér. Így többek között van baba-mama klub, baba-mama torna, karate foglalkozás és egyéb programokkal is készülnek folyamatosan, legközelebb június 3-án a gyereknapi rendezvényükre várnak mindenkit, amit az SOS Gyermekfalvakkal közösen szerveznek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.