- hirdetés -

Összesen 28 pálinkát bírált el a zsűri, mely kiemelt minősítéseket is kiosztott. A pálinkamustrát a jó hangulat, kellemes vendéglátás és az újra találkozás öröme jellemezte.

Gellértegyháza, a Történelmi Emlékpark adott otthont a Rotary Club Orosháza III. pálinkamustrájának május 13-án. Az orosházi eseményként indult, később országos RC pálinkaverseny idén a zentai rotarysok révén nemzetközivé nőtte ki magát. Laczi Mihály, a RC Orosháza megválasztott elnöke elmondta, hogy a pálinkák minősítését a Benkő Lajos nevével fémjelzett szakavatott zsűri végezte.

– Az orosháziak mellett Szentesről, Hódmezővásárhelyről, Kecskemétről, Pécsről, Kozármislenyből, Budapestről, és a vajdasági Zentáról neveztek párlataikkal a klubtagok. Összesen 28 pálinkát bírált el a Hagyományok, Ízek Versenyén is közreműködő zsűri. Igen jól értik a klub tagjai a pálinka készítést, hisz a bírálók hat arany, nyolc ezüst és tíz bronz minősítést osztottak ki – sorolja az adatokat az elnök.

A fődíj kézi faragású, Muszka Kálmán készítette (Fotó: Gajda István)
A fődíj kézi faragású, Muszka Kálmán készítette (Fotó: Gajda István)

A fődíjat, a „Kiemelt Arany” minősítést a kozármislenyi Román József 2016-os, 44 fokos gönci magyar kajszi pálinkája kapta, és kiosztott a zsűri egy „Kiemelt Ezüst” elismerést is. Ez utóbbit az orosházi Sándor László, ugyancsak 2016-ból származó, 47 fokos őszibarack pálinkája érdemelte ki. A fődíjat, egy kézi faragású fa emléktárgyat Muszka Kálmán készítette.

Barátság, beszélgetés, jókedv és sültkolbász

– Mintegy hatvan Rotary tag gyűlt össze a a gellértegyházi rendezvényre. A pálinkamustrákon hagyományos sültkolbász vacsorát az Orosházi Kolbászklub tagjai készítették, a talpalávalót pedig a Tekergők zenekar húzta. Vacsora után a beküldött párlatokat a vendégek megkóstolhatták, ami a hasonló mustrákon általában nem jellemző. A Benkő Mihály szervezte rendezvény díszvendégei Mészáros Zoltán, a Rotary Magyarország 2017-18. évi kormányzója és az orosházi alkormányzó, Csongrádi Pál voltak – tette hozzá Laczi Mihály.

S hogy mi lett a versengő pálinkák sorsa? Nos, annyit elárulhatunk, hogy senki sem vitte haza őket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.