- hirdetés -

A csütörtöki, hétközi bajnokin két olyan csapat csapott össze, melyek egyikének számára sem volt különösebb tétje a találkozónak. A veszprémiek, néhány kivételtől eltekintve otthon is hagyták sztárjaikat és az első csapatba törekvő fiataljaikkal álltak fel.

Orosházi FKSE-Linamar—Telekom Veszprém 21—28 (11—12)
Kézilabda NB I-es férfi bajnoki mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária.

Orosháza: Herjeczki — Pásztor M. 1, Oláh T. 1, Z. RADOJEVIC4, Srsen, Milas 1 (1), Németh L. 1. Cs.: Miklós (kapus), Antal 1, Knezevic 4 (1), Ferenczi 1, Komporály, TÁRKÁNYI 3, Németh G. 2, Döme 1, John 1. Vezetőedző: Buday Dániel.

Veszprém: Borbély — Szakály 2, Gulyás 3, BLAGOTINSEK 4, Ligetvári 4, SZITA 5, Molnár B. 3. Cs.: Kálomista (kapus), Milosavic 1 (1), Tóth A. 3 (3), Ubornyák 3 (1), Szeitl E., Ernei, Kristóf. Vezetőedző: Xavier Sabaté.

A veszprémi fiatalok, Blagotinsekkel és Gulyással kiegészítve nagy lendülettel vetették magukat a küzdelembe. Nagyon ritkán kapnak szerepet az NB I-es nagycsapatban, várható volt, hogy „mennek mint az ördög”. Támadásban ugyan nem brillíroztak, de védekezésben gyors lábbal és agresszíven játszva jelentősen megnehezítették Németh Laciék dolgát.

Az első negyedórában haladtak fej-fej mellett a csapatok, azután technikai hibáinkat és Borbély jó védéseit kihasználva kicsit elléptek a vendégek. A félidő hajrája azonban a miénk volt és ötgólos hátrányát a szünetre egyre faragta le a Buday legénység.

Remek játékkal szenvedett vereséget a hazai csapat (Fotó: Rajki Judit)
Remek játékkal szenvedett vereséget a hazai csapat (Fotó: Rajki Judit)

A második félidőt egy 3-0-ás rohammal indította a Veszprém, amellyel ismét megnyugtató távolságba került ellenfelétől. Elöl nem hibáztak annyit, mint az első félidőben, védelemben pedig megőrizte agresszív gyors játékát a bakonyi alakulat. A Blagotinsek, Szita, Ligetvári, Gulyás alkotta kétméteres fal sokszor volt áttörhetetlen a mieink számára, ráadásul még bele-bele hibázgattunk az összjátékba is. Buday Dániel minden játékosának adott játéklehetőséget, forgatta a csapatát, de a nyugodt vendég siker nem forgott komoly veszélyben.

A Veszprémnek sztárok nélkül is sikerült

Sokan az ellenfél lenézésének tartották, hogy a Veszprém otthon hagyta világsztárjait, ami az orosházi publikum szemszögéből valóban csalódás volt, hisz Nagy Lacit, Miklert, Lékait, Ilicet szerették volna látni. A Final four-ra készülő vendégeknek azonban ezen a héten, kedd-csütörtök-szombat ritmusban kell játszaniuk és ez még a legnagyobbaknak is megterhelő. Azon felül nagyon vigyázniuk kell a sérülések elkerülésére is és hát mikor adjanak lehetőséget a fiataloknak, ha nem egy ilyen nagy hajtásban, egy tulajdonképp tét nélküli meccsen?

Buday Dániel: — Jó iramú mérkőzést játszottunk, egy rossz szavam nem lehet a csapatomra. A második félidő elejét megnyomta a Veszprém, ami döntőnek bizonyult.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.