- hirdetés -

A beszélgetős műsor következő része április 28-án, 18 órától kezdődik a Petőfi Művelődési Központ Szokolay termében.

Az „almafát”, vagyis Viczián Zoltánt – aki Orosháza sportjáért elismerést vehetett át hétfőn – leginkább autószerelőként ismerik az orosháziak. Sportteljesítményéről, eredményeiről csak kevesen hallottak, hiszen egy viszonylag kevéssé ismert sportágban érte el azokat. Elszánt, megszállott, fanatikus. Gyalogol a vízben, fut a sárban, hegyen, völgyön, síkságon, éjjel-nappal, télen-nyáron. Először 15 évesen találkozott heggyel a Börzsönyben, Kisírtáspusztán. Úgy vallja, ő ott született!

A tájfutás, a teljesítmény- és túlélőtúra szerelmese. Bár középiskolás évei után szakítani kényszerült ezzel a szerelemmel, de 31 évesen úgy alakult az élete, hogy ismét belevágott. 2006-ban országos teljesítménytúra bajnok lett csapatban, majd tíz év múlva, 2016-ban, immár 51 évesen,a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség Nemzeti Bajnokságában teljesítménytúrában, és a túlélőtúrában is az élen végzett csapattársaival. Négyszeres nagyapa, miközben, gyakorló apaként, gondozza legkisebb, még „hamvas almáját”.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak április 28-án, pénteken a művelődési központba, az Alma a fájától c. rendezvényre. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.