- hirdetés -

A nagypéntekkel négy naposra bővült húsvéti hosszú hétvégét idén is sokan használták utazásra. Orosháza-Gyopárosfürdő nagyobb szállodái végig teltházzal üzemeltek, de a magánszálláshelyek és az apartmanházak telítettsége is elérte a 80-90 százalékot.

Az ide érkező vendégek első számú célpontja a fürdő volt, melynek látogatottságán meg is látszott a hétvégi roham. A négy nap alatt csaknem négyezren választották felüdülésül a medencéket és szaunákat.
– Vasárnap közel álltunk ahhoz, hogy kitegyük a „megtelt” táblát, összességében április 14-e és 17-e között mintegy 3850-en keresték fel a fürdőt. Ez a nyári időszaknak megfelelő látogatólétszám – tájékoztatott Benkő Ferenc, a fürdőt működtető Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Több ezren keresték fel a fürdőt a hosszú hétvégén (Fotó: Rosta Tibor)
Több ezren keresték fel a fürdőt a hosszú hétvégén (Fotó: Rosta Tibor)

Az Alföld Gyöngye Hotel ugyancsak teltházat könyvelhetett el, a vendégek két, három vagy négy éjszakát töltöttek a szállodában. Mivel ebben az időszakban az év egyik legmagasabb árán értékesíthetik a szobákat, így kedvezményekkel nem készültek, számos gyermekprogrammal azonban igen.
– A parkban felállítottunk egy ugrálóvárat, a recepció és az étterem közti részen kézműves foglalkozásokat tartottunk, volt arcfestés, a húsvéthoz kapcsolódóan pedig tojáskeresés, rajzverseny és nyuszsimogató, de vetítettünk gyermekfilmeket is. Az étteremben pedig húsvéti ételeket szolgáltunk fel – részletezte az ünnepi kínálatot Csobota-Kis Árpád szállodavezető.

Sokan lemozogták a húsvéti sonkát

Az aktív kikapcsolódást keresők szintén megtalálhatták a kedvükre való időtöltést, így kölcsönözhettek kerékpárt, mozoghattak a frissen megnyílt Kalandparkban és elindult a Dotto-kisvonat is, amelynek 700 utasa volt a hosszú hétvégén.

Népszerű volt a kalandpark is (Fotó: Püspöki Zsolt)
Népszerű volt a kalandpark is (Fotó: Püspöki Zsolt)

Gyopárosfürdő kiváló mutatóit nem csak a húsvéti hétvége adta. A korábban, a Jövő Építők TDM által ismertetett adatok alapján az országos statisztikát nagymértékben meghaladva a vendégek száma 15, a vendégéjszakáké 14 %-kal emelkedett tavaly az előző év adataihoz képest az immár gyógyhellyé minősített Gyopárosfürdőn.
– Mióta szorosabbra fűztük a szakmai együttműködést a TDM összefogásában, és Simonka György képviselővel hatékony a térség érdekképviselete, felkerült az ország turisztikai térképére Orosháza-Gyopárosfürdő. A városvezetés továbbra is elkötelezett a turizmus, Gyopárosfürdő fejlesztése mellett – emelte ki Elekes Lajos alpolgármester, hozzátéve, bíznak a jó szezonban idén is, többek közt az új szolgáltatások, a gyógyhellyé minősítés és a külföldi marketingkampányoknak köszönhetően is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.