- hirdetés -

A nyolc közé jutás volt a tétje a szerda délutáni mérkőzésnek a Megyei Kupa küzdelmében. A Rákóczi a bajnoki vereség után a kupában vigasztalódott, szinte kiütötte a Bcs.Jaminát.

A futball berkekben ismert szlogent mondogathatták a nézők a meccs után, miszerint a „Jamina egy napra jött és 1-7 után távozott”. A telepiek a füzesgyarmati nagyarányú vereséget követően  sikerrel vették a kupameccset és jutottak tovább a legjobb nyolc csapat közé.

Oh. Rákóczi Vasas – Bcs. Jamina SE      7 – 1            (4 – 1)

Orosháza, OMTK-ULE Sportcentrum, 80 néző, vezette: Mihálik P. (Baráth J., Vrbovszki P.)

Rákóczi: Vígh – Ludányi, Kiss Z., Szabó N., Albert L.(Mazán) – Márki, Bozsóki, Dudás(Vili M.) – Simon, Tasi(Sajti), Sindel(Németh G.). Edző: Polyák László.

Jamina: Malkovics(László I.) – Gajdács(Ulrich), Nyúl G., Lukács(Leszkó), Faragó – Szabó(Bencsik P.), Csjáki, Gál, Darányi – Bencsik Cs., Kerekes. Játékos-edző: Nyúl Gábor.

A gólok története:

A Rákóczi támadólag lépett fel a mérkőzés kezdetén és a harmadik szöglet gólt hozott. Az 5. percben Bozsóki szögletét Tasi csúsztatta fejjel a hosszú sarokba, 1-0. A 22. percben Bozsóki mélységi passzát Simon átvette, majd két csel után rúgta a labdát a bal alsóba, 2-0. A 28. percben Gál F. a jobbösszekötő helyéről tekert a jobb felső sarokba, 2-1. A 33. percben Dudás ugratta ki Mazánt, a fiatal csatár okosan helyezett a kimozduló kapus mellett a rövid sarokba, 3-1. A 39. percben Tasi hosszú labdavezetés után 22 méterről bombázott a léc alá, 4-1.

Már a szünetre bebiztosította előnyét a Rákóczi (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Már a szünetre bebiztosította előnyét a Rákóczi (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Szünet után, a 48. percben Simon forgatta meg védőjét, majd 8 méterről lőtt a hálóba, 5-1. Az 54. percben Simon szögletét Ludányi fejelte a hosszú sarokba, 6-1. A 75. percben Simon 13 méterről lőtt a jobb alsó sarokba, 7-1.

Polyák László: Köszönjük az OMTK-ULE vezetőinek, hogy a műfüvön játszhattuk a mérkőzést. A mai nap mindenkinek játéklehetőséget adtam, amit a játékosok megháláltak és szép gólokat rúgva juttatták a csapatot a legjobb nyolc közé.

A Rákóczi Vasas április 22-én bajnoki mérkőzésen fogadja a rivális Szarvas csapatát. A találkozó kezdési ideje: 17 óra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.