- hirdetés -

Erre ösztönözte a fiatalokat a szombat esti kézilabdabálon Kovács Károly, az idei életműdíjazott. Több mint hatszázan ünnepelték a sportágat az Eötvös-csarnokban, ezúttal is jótékony céllal.

A két orosházi kézilabdaklub, az OFKSE és az ONKC közös szervezésében hatodik alkalommal rendezték meg a Jótékonysági kézilabdabált január 14-én, este az Eötvös-csarnokban. A sportág ünnepére több mint hatszázan gyűltek össze, a sportolók, sportvezetők mellett ott voltak a támogatók, a kézilabda hívei, és mindazok, akik bíztak egy kellemes sportbaráti estében. Az idei jótékony cél a sportcsarnok hangosítási rendszerének modernizálása volt.

A férfiklub elnöke, Vajer Tamás nyitotta meg az év legjobb hangulatú kézilabdás eseményét, kiemelve, mindkét klub eredményei mutatják: helye van a sportágnak Orosházán. Az évek óta a legfőbb támogató, az önkormányzat nevében Dávid Zoltán polgármester köszönte meg a sportolók által elért kiváló eredményeket, hangsúlyozva az ehhez szükséges kitartó, felelősségteljes munkát. Dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke évek óta vendége a bálnak, köszöntőbeszédében a kézilabdát, mint csapatsportágat méltatta, a közösen egy célért küzdve elvet, az összjáték fontosságát. Arra kérte azokat, akik szeretik ezt a sportágat, viseljék szívükön sorsát.

A kézilabda szeretete hozta össze a vendégeket a szombati rendezvényen Fotók: Kecskeméti Krisztina
A kézilabda szeretete hozta össze a vendégeket a szombati rendezvényen (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A Békés Megyei Önkormányzat ezúttal is díjazott ifjú tehetségeket az orosházi bálon. Zalai Mihály elnök a helyi kézilabdasikerek mellett a város megyei sportéletben betöltött szerepét emelte ki. A közgyűlés díját a női szakágban az ONKC játékosa, utánpótláscsapatának edzője, Antal Jenifer vehette át, míg a férfiaknál az Orosházi FKSE-LINAMAR Hír-Sat EHF Bajnokok Tornáján bronzérmes strandkézilabda együttese érdemelte ki az elismerést.

Ahogyan az elmúlt esztendőkben, úgy idén is díjakat adott át a sportág ünnepén az Orosházi Kézilabdabarátok Köre. A két elismert ifjú tehetség: Szigetvári Viktória és Majdán Márk, míg az életműdíjat a baráti kör elnökségi tagjaitól Kovács Károly vehette át, aki – mint méltatásában elhangzott – társaival együtt lerakta a mai kézilabda alapjait. A sportlegenda a díjat feleségének ajánlotta, a fiatalok figyelmét pedig arra hívta fel: tiszteljék, szeressék és élvezzék a kézilabdát.

Az elismerések átadása után kiváló vacsora, baráti beszélgetések, tombola és az adai Homokóra zenekar közreműködésével tánc biztosította a kellemes kikapcsolódást a VI. Jótékonysági kézilabdabálon, a legkitartóbbak hajnali fél 5-ig maradtak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.