- hirdetés -

Jelentősen nőtt a forgalom az orosházi kormányablakban tavaly. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy immár 1500 ügyet intézhetünk el egy helyen, illetve 2016. január óta igényelhető az új személyi igazolvány is. 2015 után 2016-ban is konzultációt folytattak az ügyfelekkel az állami rezsicsökkentésről: 2015-ben 390 ezren, tavaly 250 ezren töltötték ki önkéntesen a kérdőíveket országos szinten. A cél, hogy az eljárások gyorsak, hatékonyak és olcsóak legyenek.

Az elmúlt évben 53 784-en keresték fel az orosházi kormányablakot, az ügyintézésből 40 797 a klasszikus okmányirodai ügyeket tette ki, 12 987 pedig az integrált ügyfélszolgálattal voltak kapcsolatosak – tudtuk meg Lustyikné dr. Papp Anikótól, az Orosházi Járási Hivatal vezetőjétől. Az okmányirodai ügyek közül tavaly a legtöbb igényelt okmány a személyi igazolvány volt, összesen 5633, a vezető engedélyek száma 4398, útleveleké 952 darab. Ezen felül 5011 lakcímkártyát, 3590 forgalmi engedélyt és 189 mozgáskorlátozott parkolási igazolványt adtak ki, valamint 1151 egyéni vállalkozói ügyet is intéztek.

– Az integrált ügyfélszolgálat terén tavaly a legtöbb ügy egészségbiztosítással kapcsolatos volt, ezt követte a családtámogatással, a szociális ellátásokkal és a nyugdíjbiztosítással összefüggő ügyek. Míg az elmúlt év elején a kormányablakokban intézhető ügyek száma alig haladta meg az ötszázat, mára elérte a másfélezret – emelte ki Lustyikné Papp Anikó.

az ügyfelek 93,3 százaléka a legjobb minősítéssel értékelte az orosházi kormányablakot (archív fotó: Rosta Tibor)
Az ügyfelek 93,3 százaléka a legjobb minősítéssel értékelte az orosházi kormányablakot (archív fotó: Rosta Tibor)

– A kormány kiemelt célja az állampolgárok adminisztratív és anyagi terheinek csökkentése, mindez úgy, hogy a lakossági véleményfelmérés javaslatai visszaköszönnek a jogszabályalkotásban. A jelek szerint Orosházán jó úton halad a szándék megvalósítása, hiszen a térségben élők kiválóra értékelték az orosházi kormányablak munkáját. A célunk az is, hogy mindenkinek megérje dolgozni: a kormány- és járási hivatalokban is béremelés történt – teszi hozzá Simonka György, Dél-Békés országgyűlési képviselője.

Mint megtudtuk, a kitöltött elégedettségi kérdőívek alapján az ügyfelek 93,3 százaléka a legjobb minősítéssel értékelte az orosházi kormányablakot. Kérik, a jövőben is segítség munkájukat az ügyintézőktől kapott kérdőívek kitöltésével.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.