- hirdetés -

Palcsek István neve már bizonyára nem ismeretlen olvasóinknak – az orosházi természetfotós ismét a legjobbak között szerepelt Az Év Természetfotósa pályázaton.

A naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége 24. alkalommal írta ki Magyarország és Közép-Európa legrangosabb természetfotós pályázatát. A megmérettetés a hazai és környező természetfotósok rangos seregszemléje, nem véletlen, hogy idén is rengeteg pályamunka érkezett: több mint 3000 fotóból válogatott a zsűri. Hogy mennyire szoros a versengés, mutatja az is, hogy idén ketten is elnyerték Az év természetfotós címet (Daróczi Csaba és Selmeczi Dániel), és emellett Az év ifjú természetfotósa címet is két tehetséges fotós kapta meg (Ceglédi Ádám és Szekeres Levente).

A már említett több mint 3000 fotó közül az utolsó fordulóba 125 igazán remek kép került, ahol kategóriánként (14 kategória) az első három alkotást díjazták: köztük az orosházi Palcsek István Álom-zug című fotóját. A fotós tavaly kategóriagyőztes lett A holló birodalma c. fotójával, idén pedig Tájak kategóriában a második helyet szerezte meg Álom-zug c. fotójával – mindkét képet egyik kedvelt helyén, a Bihar-hegységben készítette.

A legjobbak között szerepelt az orosházi fotós Álom-zug c. képével
A legjobbak között szerepelt az orosházi fotós Álom-zug c. képével

– Tavaly decemberben készítettem ezt a fotót a Bihar-hegységben. Fotós barátaimmal hajnal kettő órakor indultunk, hogy még napkelte előtt eljussunk erre a helyszínre. Az előrejelzéseket követve számítani lehetett a ködös, alacsony rétegfelhős időjárásra. Az ilyen körülmények elvarázsolttá teszik az amúgy is megkapóan szép tájat – osztotta meg velünk a fotó születésének történetét Palcsek István.

A fotósról írt korábbi cikkeink ide kattintva találhatók, további képeit pedig itt találjátok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.