- hirdetés -

A negyedik gyertya lángja is fellobbant a város adventi koszorúján december 18-án este, immár teljes pompájában díszeleg Orosháza főterén.

Igazi téli napokat élünk, mutatja ezt a hőmérő, a Gergely-naptár és az adventi kalendárium is – fogalmazott a negyedik adventi vasárnapi műsor megnyitójában Kálmán László, az Oros-haza Baráti Kör elnöke. A hideg ennek ellenére sokan kíváncsiak voltak az aranyvasárnapi rendezvényre, a mínuszok elviselésében pedig sokat segítettek a forró italok és a jó meleget adó tűzterek.

Ezúttal Iványi László a Jézus Szíve Plébánia esperesplébánosa mondta el karácsonyi gondolatokkal telített beszédét. Örömét fejezte ki, hogy nagyon sok ember érezte meg a karácsony lényegét: ez nem csupán egy érzés, hanem cselekedet is.

Iványi László esperesplébános gyújtotta meg a negyedik gyertyát (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina
Iványi László esperesplébános gyújtotta meg a negyedik gyertyát (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

– Országszerte sokan megmozdultak ezekben a napokban rászoruló embertársaikért, legyen szó jótékonyságról vagy egyéni segítségnyújtásról. Nem csupán a megsegítetteknek, hanem a segítő kezet nyújtóknak is örömteli boldog karácsonya lesz – mondta a plébános. Beszéde előtt az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda nebulói, pedagógusai adták elő karácsonyi dallamokkal megtűzdelt műsorukat.

Az orosháziak együtt várták a karácsonyt

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Petőfi Művelődési Központ ezúttal is főszervezőként vett részt az adventi programok létrehozásában. Lajti Tímea ügyvezető örömét fejezte ki, hogy idén is sikeresen zajlott a négy ünnepi vasárnap.

Kiderült, kik mehetnek kirándulni

Ahogy arról már a múlt héten is beszámoltunk, a Rotary Club Orosháza rajzpályázatot hirdetett az 1-6 osztályos tanulók számára. Az eredményhirdetést aranyvasárnap este tartották. A három korosztály győztes osztályai 100 ezer forinttal lettek gazdagabbak, amelyet tanulmányi kirándulásra fordíthatnak. De nem csak az elsők örülhettek, több különdíjat is kiosztottak.

Az egyik boldog győztes osztály (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina
Az egyik boldog győztes osztály (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Eredmények:

I. korcsoport (1-2. osztály) győztese: Eötvös József Általános Iskola és Óvoda 2. a osztálya

II. korcsoport (3-4. osztály) győztese: Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 4. a

III. korcsoport (5-6. osztály) győztese: Vörösmarty Mihály Általános Iskola 6. a

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.