- hirdetés -

Kicsinek bizonyult pénteken a művelődési központ színháztermi előcsarnoka: kiállítás megnyitót tartottak. Az immár hagyományos alkotói seregszemle szereplői és a hozzátartozók, érdeklődők töltötték meg a teret. A tárlat november 2-ig látható, ajánlom figyelmébe mindenkinek!

Valóban, október 14-én délután megtelt a kiállítótér: társasági és családi esemény helyszíne lett azzal, hogy 25 amatőr alkotó műveiből nyílt kiállítás. Az érdeklődés pedig őszinte a befogadói oldalról, sok-sok ismerős arc mosolyog egymásra. Alkotói oldalról nagy izgalom, kétség, kétely a megmutatkozás miatt. Ám kell a dicséret, mint a betevő falat, hiszen az megerősíti azokat, akik valamit létrehoznak: a teremtő lelkek bizonyosan lendületet vettek ebből a lehetőségből.

Híre ment az országban a tárlatnak

Az Orosházi Nyugdíjas Pedagógusok Egyesülete idén hatodik alkalommal szervezte meg a tárlatot, mostantól biennálé formában, kétévente folytatják. Immár nemcsak a helyi amatőr alkotóknak jelent bemutatkozási lehetőséget, hiszen a tárlat híre a tágabb régióba is eljutott, így Hódmezővásárhelyről, Szegedről, de még Gyöngyös környékéről is. Jobbára visszatérők mutatkoztak be, de mintegy 40 százalékban új kiállítók munkái jelentek meg.

Ezt már Szilasi-Horváth Tibortól, az egyesület elnökétől tudom, meg azt is, hogy bizony többeket erős biztatás után tudtak rávenni, hogy jöjjön.

Alig fért a tárlatra szánt anyag és a nézők is (Fotó: Rosta Tibor)
Alig fért a tárlatra szánt anyag és a nézők is (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

Előzsűrizés nélkül juthatott felülethez, aki akart, a tárlat összeállításában Kohut Béla képzőművész segédkezett.

Korosztályban, témaválasztásban, technikában igen színes a paletta, ahogy ezt a megnyitóban Lajti Tímea, a művelődési központ ügyvezetője is kiemelte. Majd látogatóként tapasztalat érzéseit tolmácsolta, hangsúlyozva a bátorságot is, amivel engednek az alkotók lelkük mélyébe látni.

– Az alkotók nehezen tárulkoznak ki – erősíti meg a korábbi tapasztalatot Szilasi-Horváth Tibor, – ezért is fontosak az ilyen alkalmak. A kiállítás ilyen értelemben is elérte a célját. Hiszen három területre fókuszáltunk: a korábban kiállításon még nem szereplő alkotóknak biztosítsunk lehetőséget a bemutatkozásra, inspiráljuk az alkotó embereket, és biztassuk, hogy közkinccsé tudják tenni értékeiket.

Az elnök azt is elárulta, ha a megadott felületen nem fért el az adott kiállító minden elhozott munkája, azt kérte, az maradjon, amivel a legtöbbet dolgozott, „kínlódott”, így vélhetően számára a legértékesebb.

A megnyitón közreműködött a Bokréta Népdalkör, amely egy más műfajban, de szintén alkotást mutatott be énekével, így illeszkedett a tárlat szellemiségéhez.

Kiállítók
Bardócz Judit, Benkő Gréta, Borbély Mónika Melinda, Csík Ferenc, Fricska Erika, Gulyás Gyuláné, Horváth Attiláné, Horváth László Ottó, Káplár Klára, Karkusné Kiss Ildikó, Kovács Tiborné, Melega Bence, Mészáros Tünde, Mihály László, Nagy Géza, Nagy Vanda, Pintér Ildikó, Prém Szabolcs, Püspöki-Sinka Edit, Szalai Katalin, Szekeres Antal, Szemenyei Józsefné, Todoránné Böde Krisztina, Ujfalussy István, Zsemberi Zsolt, Zsikó Péter, Zsóriné Hocz Anikó.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.