- hirdetés -

Így értékelte a jobbikos képviselő a szerdai testületin lefolytatott politikai vitát. Azt is nehezményezi, hogy a Fidesz tagjai nem szavazták meg a korrupcióellenes bizottságot.

Sajtótájékoztatón reagált október 6-án az előző napi testületi ülés történéseire dr. Szabó Ervin jobbikos képviselő. Úgy fogalmazott, pártja filozófiája mindig is az volt, hogy a legfontosabb az együttműködés a város érdekében minden területen, és hogy a képviselő-testületi ülésen ne a javaslattevő személy, hanem a javaslat tartalma legyen a lényeg.
– A Jobbik önkormányzati képviselői ez idáig is megvizsgálták és a jövőben is meg kívánják vizsgálni, hogy milyen tartalma van a fideszes városvezetés és a fideszes képviselő-testület által előterjesztett javaslatnak, és aszerint fogunk mi magunk hozzáállni ehhez. Ami jó a városnak azt támogatjuk, ami nem jó a városnak, azt nem támogatjuk – fejtette ki Szabó Ervin.

A szerdai ülésre rátérve kiemelte, a népszavazásról “bedobott” napirendnél világosan kijött, a Fidesz nem az általa hangoztatott nemzeti egységet, hanem a további megosztottságot kívánja elérni.
– Az alpolgármesterek arról beszéltek, hogy élvezik a város polgárainak jelentős támogatottságát. Sőt, kifejtették, ha a népszavazás egy országgyűlési szavazás lett volna, akkor nagyon nagy bajban lenne az ellenzék. Emlékeztetni szeretnék mindenkit, hogy a testületi többség pártjának miniszterelnöke, Orbán Viktor kedden a parlamentben még arról beszélt, hogy egy új egység született az országban a népszavazás után. Ezzel szemben én úgy gondolom az alpolgármesterek és Sára képviselő megnyilvánulása alapján, hogy Orosházán viszont az új megosztottság született meg – fogalmazott.

dr. Szabó Ervin azt kéri a fideszes képviselőktől, hagyjanak fel a megbélyegző, gyűlölet keltő politizálással, és dolgozzanak együtt Orosházáért, mellőzve az idegen érdekek képviseletét.ű
– Itt lenne az ideje, hogy a politikai csatározások és valótlan hangulatkeltések helyett végre szeretett városunkkal is foglalkozzanak, így például a szociális lakáshelyzet, a szegénység, a tönkretett egészségügy, az oktatás ügyével, a bérszínvonal emelésével – fogalmazott.

Név szerint szavaztak

Kitért a napirend előtti felszólalásoknál és az interpellációknál történtekre is, miszerint az MSZP és a Jobbik is szerette volna, ha hárompárti részvétellel egy korrupcióellenes bizottság alakulna.
– Indítványomra név szerinti szavazás szerint döntöttek a képviselők, de a korrupcióellenes bizottság létrehozására Dávid Zoltán, Bojtor István, Fejes Róbertné, Sára Csaba Károly, Kovács Péter, Horváth József, Németh Béla és Lövei Ferenc fideszes képviselők nemet mondtak. Ebből is jól látszódik, hogy a fideszesek csak hangoztatják, hogy munkájukat a városért, a lakosokért, az orosházi érdekek mentén fejtik ki, hiszen nemet mondtak arra, hogy az esetleges korrupciógyanús ügyeket kivizsgáljuk – zárta sajtótájékoztatóját dr. Szabó Ervin.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.