- hirdetés -

A fiatal orosházi birkózónak a szeptember 13 és 18 között Tbiliszben megrendezett birkózó kadet-világbajnokságon nem sikerült megismételnie az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményét.

A legutóbbi kontinensviadalon Szél Anna a második helyezést szerezte meg az idősebbek között 56 kg-os súlycsoportban. Korábban adott interjújában is elárulta, hogy a világbajnokságon sokkal nehezebb dolga lesz, ami sajnos be is igazolódott.

A magyar birkózó rögtön a nyolcaddöntőben kezdett, ahol az indiai ellenfelét magabiztosan 8-3 arányban győzte le. Következhetett a moldáv Nichita, aki ellen hamar kétpontos előnybe került, de vetélytársa később két vállra fektette, ami Anna veresége mellett azt is jelentette, hogy nem juthat négy közé – olvasható a Magyar Birkózó Szövetség Facebook oldalán.

Anna ennek ellenére a vigaszágon folytathatta, mert a moldáv a döntőbe jutott, de sajnos az amerikai Gracie Fiqueroa ellen sem sikerült győztesen elhagyni a szőnyeget. Az újabb vereség a világbajnoki szereplés végét is jelentette.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.