- hirdetés -

Áprilisban érkezett az utolsó, de várhatóan az év végén ismét kapjuk majd a szemétszállítási díjról szóló csekkeket. A több mint féléves díjtartozást nem kell majd egyben kifizetni.

Áprilisban érkezett az utolsó szemétdíjról szóló csekk a háztartásokba, bár azóta is elszállítják a szemetet, viszont nem érkezik számla. A hulladékot most is önkormányzati cégek szállítják el, – helyben az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. -, de a számlázást tavasz óta egy állami vállalat, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. intézi.

Az RTL Híradójában elhangzott, az állami cég a számlázási rendszer beüzemelésével hónapokat csúszott és ezalatt a csekkeket sem tudták kiküldeni. Közleményük szerint jelenleg a számlák 70 százalékát kiküldték, a többi nyomdai feldolgozás alatt van, vagy postázásra vár.

Az országossal megegyező a helyzet Orosházán is. Jelenleg a korábbi díjbeszedő, az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. az elszámolásokat végzi, és azoknak küld értesítést, akiknek az április előtti időszakban túlfizetése (melyet rendez is), illetve díjhátraléka keletkezett.

A mintegy féléves díjhátralék miatt több ezer forint tartozása is összegyűlhet – így számol a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, véleményük szerint ez hatalmas teher a családoknak. A hulladékgazdálkodó a kereskedelmi tévének azt írta, a díjhátralékot nem kell majd egyben kifizetni, mert minden számlának más a fizetési határideje és az ügyfelek részletfizetést is kérhetnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.