- hirdetés -

Az alkotásé és a feltöltődésé volt a főszerep az Orosházi Képzőművészeti Közhasznú Egyesület tagjai számára az idei alkotónapokon, amelyeket a hagyományoknak megfelelően ezúttal is a Ravasz tanyán töltöttek el.

Az egyesület elnöke beszámolójában azt írta, a megszokott nyugodt környezetben alkottak, regenerálódtak az orosházi festők.

A nyugodt környezet inspirálja az alkotókat (Fotó: egyesület)
A nyugodt környezet inspirálja az alkotókat (Fotó: egyesület)

– Hagyománynak számít az OKKE (Orosházi Képzőművészeti Közhasznú Egyesület) életében, hogy néhány napot a Ravasz tanyán töltünk. Idén közel húszan voltunk – írta Feldmanné Varga Mária.

– Csizmadia Sándor tulajdonos ajánlotta fel számunkra a lehetőséget, hogy ebben a szép nyugodt környezetben, közel a természethez, ki- ki igénye szerint alkosson, vagy témát gyűjtve töltekezzen. A csend és nyugalom, az idilli letűnt világ emlékei közt eltöltött idő inspirálja festőinket, egyesületünk nem alkotó tagjai pedig, Bodrogi Bélával az élen gondoskodtak róla, hogy a csapat ne maradjon éhen. Így a nagy hőség ellenére mindannyian jól éreztük magunkat.

Legközelebb ősszel Gyopároson akarunk eltölteni néhány alkotónapot. Más környezet, remélhetőleg hűvösebb idő, de a cél marad: alkotás, és csapatépítés OKKE módra – áll a beszámolóban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.