- hirdetés -

A németországi verseny egyben magyar válogató is volt. Szél Anna egy lépéssel közelebb került a címeres mezhez.

Dormagenben rendezték az elmúlt héten a Német Női Nagydíjat, ahol Magyarországot összesen 12 hölgy képviselte felnőtt, junior és kadet korosztályban. A nagydíjon orosz, belorusz, lengyel, német svéd, lett, francia résztvevők voltak.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klubbot Szél Anna képviselte. Az 56 kg-ban versenyző orosházi lány számára külön párharcot jelentett a saját súlycsoportjában induló újpesti riválisának legyőzése, ugyanis a verseny, a magyar válogató része is volt egyben.

Szél Anna 3. helyével egy lépéssel közelebb került a címeres mezhez (Fotó: egyesület)
Szél Anna 3. helyével egy lépéssel közelebb került a címeres mezhez (Fotó: egyesület)

– A népes mezőnyből a súlycsoportban  18-an mérlegeltek, Annának 5 mérkőzése volt. Kezdésként mindjárt az orosz versenyzővel kezdett, aki az elmúlt évben a kadet világbajnokságon 3. helyet szerzett. Sajnos a papírforma érvényesült és az orosz szoros csatában, de 4-3 arányban győzött. Mivel legyőzője a döntőig menetelt, így Anna is tovább birkózhatott. A többi ellenfelét (lengyel, német, lett) technikai tussal és tussal győzte le. A bronzéremért szintén egy lengyel következett, ahol az előzőekhez hasonlóan 10-0-ás technikai tus győzelmet aratott. Ezzel nagy lépést tett a válogatottság felé, mert újpesti riválisa csak az 5. helyet szerezte meg – számolt be az eseményről Szél Attila, az egyesület elnöke.

A válogatottság következő, negyedik állomása május 29-én, Budapesten az UTE-nél lesz, amennyiben ott is győzni tud a kiváló orosházi birkózó, akkor ebben az évben ő viselheti a válogatott mezét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.