- hirdetés -

Az Orosházi Judo SE két versenyzője, Györki Dániel 5., Patyi Ákos 7. helyen végzett az országos versenyen.

Február 20-án Vásárosnaményben rendezték az országos serdülő judo diákolimpiát. Tóth Béla edzőtől megtudtuk, Vásárosnamény első alkalommal rendezte a diákolimpia országos döntőjét. A rendezésben jelentkeztek fennakadások, amelyek korántsem biztosítottak ideális versenyzési feltételeket. Erős és népes mezőny jött össze a versenyen. A 40 kg-os fiúk között 27 diák küzdött a tatamin. Minden súlycsoportot éles, kiegyensúlyozott küzdelmek jellemezték, hiszen itt az ország legjobb serdülőkorú versenyzői próbálták eldönteni a diákolimpiai bajnoki cím sorsát.
– Klubunk 5 versenyzővel vett részt a versenyen. Úgy gondolom, mindenki kitett magáért, nem volt könnyű súlycsoport egyik sportolónk számára sem, itt még a helyezésekért is meg kellett küzdeni. Mindezek ellenére a most korosztályt váltó 36 kg-os Györki Dániel 5. helyezésére és a 40 kg-os súlycsoportban szereplő Patyi Ákos 7. helyezésével elégedettek lehetünk – értékelte versenyzőit az edző.

Nem hiába utaztak el (Fotó: Betkó Tamás)
Nem hiába utaztak el: Patyi Gábor edző, Balogh Bence, Patyi Ákos, Harmath Botond (Petőfi DSE), Tóth Béla edző, Györki Dániel, Sárközi Gergő (Fotó: Betkó Tamás)

A XIX. Tavaszi Kupáról szintén eredményesen tértek haza az Orosházi Judo SE sportolói. A március 12-én  Solton rendezett regionális diák-serdülő judo megmérettetésen négy korosztályban álltak rajthoz a versenyzők, összesen 220-an.  A 9 orosházi fiatal itt is szép sikereket ért el.
– Valamennyi versenyzőnél észrevehető fejlődés látszik, mind kondicionális, mind mentális tekintetben. Egy ilyen sportágban, mint a judo, a küzdelem teljes ideje alatt folyamatos tudatos koncentráció szükséges ahhoz, hogy a versenyző egyensúlyi helyzetét folyamatosan megőrizve értékelhető akciót tudjon indítani. Ennek elsajátítása hosszú folyamat. Természetesen gyerekekről lévén szó hibák most is előfordultak, de ezek a tanulási folyamat természetes velejárói – nyilatkozta Tóth Béla edző.

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

Diák „C” korcsoport/2006.
27 kg Bőte Dominik 2. hely
40 kg Patyi Anna     1. hely

Diák „B” korcsoport/2005.
29 kg Szűcs Roland       2. hely
38 kg Németh Marcell 3. hely

Diák „A” korcsoport/2004.
41 kg Fülöp Anna 1. hely

Serdülő korcsoport/2002-2003.
40 kg Györki Dániel 3. hely
Patyi Ákos 3. hely
66 kg  Balogh Bence 1. hely

A serdülő korcsoport legtechnikásabb versenyzője Balogh Bence lett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.