- hirdetés -

A díjazottak között találjuk  Szabó Ágnest, Farkas Ádámot, Böczögő Dorinát, valamint az OFKSE csapatát.

Február 8- án Sarkadon, a Bartók Béla Művelődési Központban tartották a már hagyományos „Az év sportolói” díjátadó ünnepséget. A Békés Megyei Hírlap és a Népújság Kft., illetve jogelődjei harminckilenc esztendeje hirdették meg első alkalommal az év sportolója szavazást.

Több, mint nyolcvan tagú — újságírókból, sportvezetőkből és sporttámogatókból álló — grémium szavazott arról, hogy kik voltak Békés megyében az év férfi és női sportolói, csapatai és edzői a 2015. évi teljesítmények alapján.

Fotó: Imre György/beol.hu
Fotó: Imre György/beol.hu

Az ünnepségen Nánási János főszerkesztő-kiadóvezető köszöntötte a vendégeket, aki kiemelte: a sportolók nap mint nap saját határaikat, korlátaikat feszegetik, azért hajtanak, hogy jobbak és jobbak legyenek.

Dr. Mokán István, Sarkad város polgármestere ünnepi beszédében arról beszélt, hogy a díjazottak példaképek lehetnek a mai fiatalok számára, majd gratulált Békés megye legjobb sportolóinak és edzőiknek – számolt be az eseményről a beol.hu.

A díjazottak névsora:

A 2015. év legeredményesebb Békés megyei női sportolója: Márton Anita atléta (Békéscsabai AC, edző: Eperjesi László). 2. Szabó Ágnes erőemelő (Orosházi Toldi SE). 3. Böczögő Dorina tornász (TC Békéscsaba).

 A 2015. év legeredményesebb Békés megyei férfi sportolója: Baji Balázs atléta (Békéscsabai AC, edző: ifj. Tomhauser István), 2. ifj. Gregor László atléta (Békéscsabai AC), 3. Farkas Ádám erőemelő (Orosházi Toldi SE).

A 2015. év legeredményesebb Békés megyei csapata: Linamar-Békéscsabai RSE NB I-es női röplabdacsapat (szakmai igazgató: Kormos Mihály, vezetőedző: Szasa Nedeljkovics), 2. Orosházi FKSE-Linamar NB I-es férfi kézilabdacsapat, 3. Békési TE extraligás férfi asztalitenisz-csapat.

A 2015. év legeredményesebb Békés megyei edzője: Kormos Mihály — röplabda (Linamar-Békéscsabai RSE), 2. Eperjesi László — atlétika (Békéscsabai AC), 3. Tóth Sándor — atlétika (Békéscsabai AC).

A 2015-ös év Békés megyei leány utánpótláskorú sportolója: Bohus Réka vívó (Alföld Vívó Akadémia, edző: Galli Zsolt, Kovács Iván).

A 2015-ös év Békés megyei fiú utánpótláskorú sportolója: Kuli István kajak-kenus (Szarvasi Kajak-Kenu Vizisport és Szabadidő Club, edző: Bátor György).

A Beol.hu internetes hírportál első alkalommal szervezte meg a közönségszavazást a Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete támogatásával, amelynek elnöke Marik Lászlóné nyújtotta át a serleget a győzteseknek, Böczögő Dorinának, Baji Balázsnak és a Békéscsabai Röplabda SE képviselőjének.

A győzteseknek és helyezetteknek az OrosCafé stábja is gratulál!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.