- hirdetés -

Ráhangolódás az ünnepre, gyermekhangokkal, izgalommal, sikerrel mind a fellépők, mind a nézők részéről. Több száz kisebb és nagyobb diák énekelt, néhányan hangszeres játékkal gazdagították a városi karácsonyi hangversenyt a művelődési házban.

A december 14-i hangverseny amolyan seregszemle is a város iskoláinak kóruséletében. Ilyenkor mindenki bemutatkozik, meg lehet nézni, hogy az adott évben melyik kórus éppen hogy áll: szárnyal, fejlődik, merre tart.

Ilyenkor kicsit mindig kicsinek bizonyul az épület a megmozduló nagy tömegnek, felmerül, hogy a nézőknek szerencsésebb lenne a színházteremben ülni, de a kórusoknak a jobb hangzás miatt a koncertterem az igazi. Idén a Szokolay teremben léptek színpadra a kórusok, bő másfél órában szórakoztatva a nagyérdeműt.

Dávid Zoltán polgármester köszöntőjében a kóruséneklést, mint nevelési eszközt emelte ki, közösségépítő erejét hangsúlyozta, valamint az alkotás, a szép megteremtésének pozitív hatásairól beszélt.

Összének a fináléban - felemelő érzés volt ennyi gyermeket hallgatni (klikk a képre) Fotó: Melega Krisztián
Összének a fináléban – felemelő érzés volt ennyi gyermeket hallgatni (klikk a képre) Fotó: Melega Krisztián

A Czina iskola két diákjának versével indult az est, felkészítőjük Kaminszkiné Vígh Zsanett.

A Székács evangélikus iskola kórusa Domjánné Szólik Anikó tanárnő vezetésével állt közönség elé, hangszeres kíséretük révén hamarosan megérintette a hallgatóságot a közös ének erejének hatása.

Izgalmas látvány és érdekes zenei hangzást hozó produkció volt az Eötvös katolikus iskoláé. Sitkei Katalin tanárnő vezényletével a legkisebb diáktól a meglett férfihangokig megszólaltak a szólamok, a viszonylag fiatal kórus vegyeskarként működik. A város közönsége előtt most mutatkoztak be, igazi meglepetésként.

A református iskolások szépszámú karát Verasztóné Kiss Gabriella vezeti, dinamikus, lendületes, erős jelenléttel vívták ki a nézők rokonszenvét. A különböző hangszeres kíséretekkel más-más hangulatú művekkel örvendeztettek meg bennünket. Közreműködött: Tamás Tibor és Major István.

A Táncsics Gimnázium Leánykara Kőszegi-Németh József vezényletével elérte, hogy ráadást is énekelniük kelljen. Hangszerek, szólisták produkciója adott módot arra, hogy lássuk, mennyire sokszínű a tehetség, és milyen jól össze lehet őket fésülni egy közös produkcióban. Zongorán kísért: Lestyán Mihályné.

A Vörösmarty iskola Kodály kórusa Makó Ildikó és Dávidné Bartha Szilvia tanárnők vezetésével készültek, a legnépesebb kórusként álltak színpadra. Zongorakísérőjük Szénási Anikó. Az ő előadásukban elhangzó Ave Maria vezette fel az est záró számát: az összes kórus és a nézők közösen énekeltük a Mennyből az angyalt.

JÓ VOLT!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.