- hirdetés -

Egy szelfit bármikor készíthetünk. Örömünkben, jókedvünkben, buli közben, családdal. De valóban boldogok vagyunk ettől? Tudomást veszünk a problémáinkról? Ezeket a kérdéseket veti fel Tóth Tamás Sándor “Szelfi” című kiállítása is.

A művelődési házban nyitották meg december 5-én Tóth Tamás Sándor “Szelfie” című kiállítását. A tárlat voltaképpen lefedi a mai modern minimal artist produktum fogalmát. A fotóművész megpróbálja bemutatni, számára mit jelentenek a közösségi oldalak. A mindenki által közkedvelt Facebook, Snapchat, Instagram, Twitter és Vine árnyoldalait tárják elénk az általa megalkotott képek.

– A kiállítással görbe tükröt szeretnék mutatni a társadalom felé, amely felhívja a figyelmet korunk adott problémáira, legyen szó szegénységről, gyógyszerfüggőségről, atrocitásokról vagy gyermekéhezésről. Ezekkel a fotókkal nem választ próbálok adni, hanem kérdést szeretnék feltenni, melyet a nézőknek kell megválaszolni – fogalmazott Tóth Tamás Sándor.

Szelfi képeken és szelfi táncban (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Szelfi képeken és szelfi táncban (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A kiállítást az orosházi származású Faragó András, a Budapesti Operettszínház színművésze nyitotta meg, aki beszédében kifejtette: sokszor szemet hunyunk a problémák felett ahelyett, hogy cselekednénk.

A rendezvényen Győrkös Írisz tánccsapata, a Best Dance Company flashmobbal kedveskedett. A lányok a rendezvény látogatói közül kiléptek és előadtak egy táncot a “Selfie” című számra.

A tárlat január 16-ig tekinthető meg a Petőfi Művelődési Központ színháztermi előterében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.