- hirdetés -

Átadták a munkaterületet, hamarosan állványoznak. Teljesen megújul az épület, aminek a tetejére napkollektorok kerülnek.

Sajtótájékoztatón jelentették be szerdán, hogy az Új Széchenyi Terv pályázatának köszönhetően felújítás kezdődik az Orosházi Járási Hivatal Szabadság téri épületében.

A megyei kormánymegbízott elmondta, legfontosabb feladatuk, hogy a megyei közigazgatást hatékonyan tudják megszervezni. Gajda Róbert hozzátette, mivel a kormányhivatal megyei szinten 140 ingatlant birtokol, nem mindegy, mennyibe kerül éves szinten azok fenntartása, működtetése, hiszen mindez kihatással van a közigazgatási feladatok ellátására is.
– Elsősorban azt várjuk a 100 millió forint értékű beruházástól, hogy olcsóbban, hatékonyabban lehessen az épületet üzemeltetni. Emellett az ide járó ügyfelek egy modern, komfortos épületben tudják intézni ügyeiket, és az itt dolgozók is megfelelő körülmények között végezhetik majd munkájukat – fogalmazott Gajda Róbert.

A közel 2000 m2-es, négyszintes épületen az elmúlt években sok fejlesztést végeztek el.
– Elsőként megújult a főtér felőli homlokzat, az irodák és a tárgyalók egy részét is felújították, majd fél évvel ezelőtt átadták a Kormányablakot. Most viszont eddig soha nem látott mértékű felújítás következik – mondta Lustyikné dr. Papp Anikó, az Orosházi Járási Hivatal vezetője.

A főtér felől már rendben van, hamarosan a többi részét is felújítják (Fotó: Rajki Judit)
A főtér felől már rendben van, hamarosan a többi részét is felújítják (Fotó: Rajki Judit)

Az energetikai fejlesztés mellett a teljes épület új külsőt kap. Megvalósul az épület utólagos homlokzati hőszigetelése, új lapostető lesz hő- és vízszigeteléssel, korszerű műanyagra cserélik az elavult fa ablakokat, a régi fém ajtók helyére pedig modern fém nyílászárók kerülnek. A lapostetőn 32,5 kW teljesítményű inverteres napelem rendszert építenek ki. Az így megtermelt energiát elsősorban az épületben használják majd fel, a felesleges energiát pedig visszatáplálják az elektromos hálózatba.

– A felújítás alatt az ügyfelek türelmét kérem. A tervek szerint október végére készül el a beruházás, ez idő alatt folyamatos lesz az ügyfélfogadás – tette hozzá a hivatalvezető.

Bejelentették a felújítást - Dávid Zoltán, Lustyikné dr. Papp Anikó és Gajda Róbert (Fotó: Rajki Judit)
Bejelentették a felújítást – Dávid Zoltán, Lustyikné dr. Papp Anikó és Gajda Róbert (Fotó: Rajki Judit)

Dávid Zoltán polgármester beszédében kiemelte, jól döntött az előző városvezetés, amikor átadta az épületet az államnak, hiszen ebből a beruházásból is látszik, hogy azt folyamatosan fejlesztik.
– Amellett, hogy az ügyfelek jobb körülmények között intézhetik ügyeiket az is fontos, hogy a városkép is szebb lesz a felújítás után. Orosháza belvárosa tovább szépül, fejlődik, ami minden itt élő számára örömteli – fogalmazott a polgármester.

A munkaterületet átadták, és hamarosan megkezdik az épület állványozását is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.