- hirdetés -

A természet szépsége, az élet öröme sugárzik képeiről. A klasszikus iskolához tartozó, színismeretről árulkodó képek festője Csík Ferenc, akinek a képeit az Amadeus Kávéházban láthatjuk ezekben a hetekben.

Autodidakta módon tanult meg festeni a nyugdíjas textilruházati kereskedő, 1970-ben vitte az ihlet a vászon elé. A jelenlegi főtéren, nem messze a kávéháztól volt egykori munkahelye. Egy időben a faragás felé fordult, főállásban is ékfaragással és féldomború faragással foglalkozott. Az utóbbi években, nyugdíjasként visszatért a festéshez. Elsősorban tájképeket és csendéleteket szeret festeni.

A megnyitón Horváth János méltatta Csík Ferenc alkotásait (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A megnyitón Horváth János méltatta Csík Ferenc alkotásait (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Sokan ismerik a városban, kamaratárlata megnyitóján, május 11-én nem maradt üres szék a kávézóban. Sok érdeklődő, többen az Orosházi Képzőművészeti Közhasznú Egyesület tagjai, hiszen két éve Csík Ferenc újra közéjük tartozik. Tavaly hasonló kiállítással jelentkezett ugyanitt, az egyesület csoportos tárlatán szintén kiállított. Mostani bemutatkozása az új képeket tárja a közönség elé.

Emlékszik az indulásra? – kérdezem. – A Tisza partján gyerekként láttam egy-két festőt, az megfogott. Ilyen irányú középiskolába felvételiztem Debrecenbe, de nem sikerült. Azért én nem hagytam abba. Örülök, amikor látom, hogy örömet szerezhetek a képeimmel az embereknek. Elfoglal, leköt a festés.

Fia, lánya és két unokája is büszkén vettek részt a tárlat megnyitóján, együtt örültek az alkotó bemutatkozásának.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.