- hirdetés -

Év vége közeledtével kíváncsiak voltunk arra, mely cikkeinkre kattintottak legtöbbet olvasóink. Így hát belenéztünk az OrosCafé idei statisztikáiba, a végeredményt most nektek is megmutatjuk!

Az Orosházi Média Kft. három felületen tájékoztatja egész évben városunk lakóit: az Orosházi Életen, az Orosházi Városi Televízión és az oroscafe.hu oldalon keresztül. Hírportálunk idén sem tétlenkedett, január elseje óta összesen több mint 3000 cikket tettünk közzé Orosházával és a környező településekkel kapcsolatban. Volt tehát miből szemezni, összesítésünkből pedig az is kiderül: a balesetekkel és tragédiákkal kapcsolatos cikkeinkre irányult a legnagyobb közfigyelem. Jöjjön a 2014-es TOP 10 írásunk.

10. Idős férfit gázolt halálra a vonat

A Vásárhelyi úti vasúti átjáró előtt gázolt el egy férfit egy Mezőhegyesre tartó személyvonat. A szemtanúk elmondása szerint a vasúti átjáróhoz közeledő vonat folyamatosan dudált, majd vészfékezett, de nem tudott megállni, elütötte az idős férfit.

Az idős férfi a helyszínen meghalt (Fotó: Melega Krisztián)
Az idős férfi a helyszínen meghalt (Fotó: Melega Krisztián)

9. Drogtermesztőket fogtak

Bérelt területen termesztett kábítószert tartalmazó növényeket egy férfi Csanádapácán. Az Orosházi Rendőrkapitányság szeptemberben két férfit és két nőt vett őrizetbe azt követően, hogy a nők csanádapácai házának udvarán lévő fóliasátorban 57 tő kendert találtak a rendőrök. A nagyméretű növények között volt közel 3 és fél méter magas.

A paprika és a paradicsom bizony nem így néz ki (Fotó: rendőrség)
A paprika és a paradicsom bizony nem így néz ki (Fotó: rendőrség)

8. Lemondott Orosháza polgármestere

Dr. Dancsó József januárban vállalta el a Magyar Államkincstár elnöki posztját, így le kellett mondania országgyűlési képviselői és polgármesteri mandátumáról. A várost Zalai Mihály alpolgármester vezette a választásokig. Októberben egyébként a kincstár elnökénél jártunk, és videóval is megmutattuk, hogyan telnek napjai a pozícióváltás óta.

7. Halálos baleset Orosháza és Nagyszénás között

Még februárban történt: Nagyszénás felől Orosháza felé haladt egy Volkswagen Transporter, amikor a pusztaszenttornyai kocsmától nem messze elütött egy 60 év körüli férfit. A férfi az ütközéstől mintegy 50 métert repült, és azonnal életét vesztette. A baleset részleteiről bővebben itt írtunk.

A kisbusz eleje összetört az ütközés erejétől (Fotó: Melega Krisztián)
A kisbusz eleje összetört az ütközés erejétől (Fotó: Melega Krisztián)

6. Helikopterszerencsétlenség, húsz éve

1994. október 22-én autocross versenyen tölthették a szombatjukat az orosháziak, és a programra érkező vidékiek. A lehetőség arra is adott volt, hogy a magasból nézzék meg Orosházát – sokan fel is szálltak a Mi-2-es típusú helikopterre és tettek egy kört a város felett. A gép azonban nemsokkal később a földbe csapódott, 10 emberrel a fedélzeten. A tragédia részleteiről és lehetséges okairól ebben a cikkben írtunk.

5. Elhunyt Szénási József

Évek óta tartó súlyos betegséget követően október 30-án elhunyt Szénási József, aki az eltelt évtizedek alatt jellegzetes alakjával és orgánumával a sporttelep és a labdarúgás szimbólumává vált.

Égnek a gyertyák Szénási József fotója előtt, de a háttérben már kezdődik a meccs. Mert Széna is így akarná (Fotó: Melega Krisztián)
Égnek a gyertyák Szénási József fotója előtt, az Eötvös iskola műfüves pályája mellett (Fotó: Melega Krisztián)

4. Előállítottak néhány diákot a Táncsics gimnáziumban

Zaklathatta egy társukat a kollégiumban az az öt táncsicsos diák, akiket novemberben állított elő a rendőrség. Ezért nyomozást indítottak az ügyben.

A gimi kollégiumban történt az eset
A gimi kollégiumában történt az eset

3. Áprilisban országgyűlési képviselőnkről döntöttünk

Tavasszal 106 választókörzetben 199 képviselő kilétéről döntött az ország.  Orosházán 20 egyéni jelölt közül választhattak a szavazásra jogosultak, hírportálunkon április 6-án élőben közvetítettünk a fejleményekről. Az eredmények alapján Békés megye 4-es számú választókerületét Simonka György képviseli a parlamentben. Kormányt a Fidesz-KDNP pártszövetség alakíthatott, ellenzékbe került az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP (Kormányváltók), a Jobbik és az LMP.

Simonka György (j) lett a térség új országgyűlési képviselője (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Simonka György (j) lett a térség új országgyűlési képviselője (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

2. Mindenük odalett a háztűzben

Egy Bethlen Gábor utcai régi parasztházban csaptak fel a lángok december 12-én. Személyi sérülés nem történt, az ott lakó család azonban nem térhetett vissza otthonába, mivel az lakhatatlanná vált. Az egész város összefogott értük.

1. Új városvezetést választottunk októberben

Választásokkal teli év volt a 2014-es. A három közül az utolsó a helyhatósági választás volt, erre kattintottatok idén a legtöbben. Polgármesternek Dávid Zoltánt választották meg az orosháziak. A tizennégy tagú testületben a Fidesz szerzett többséget, kilenc egyéni képviselőt, míg az MSZP egy egyéni képviselőt adott. Kompenzációs listán két MSZP-s és két jobbikos politikus került a városatyák közé.

 Az aktualitásokról és az Orosházán történő eseményekről természetesen 2015-ben is tájékoztatjuk olvasóinkat!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.