- hirdetés -

Az esélyegyenlőség előremozdításáért dolgozik Orosháza. Csütörtöki ülésükön a helyi tervek aktualizálásával foglalkoztak az Esélyegyenlőségi Fórum munkacsoportjai.

– A célunk, hogy a változó környezetben feltérképezzük az aktuális helyi problémákat, és ezekre kézzelfogható megoldásokat, terveket adjunk, mind rövid, mind hosszú távon. Hiszen nagyon fontos, hogy a Helyi Esélyegyenlőségi Program által megjelölt célcsoportok tagjai – nők, gyerekek, idősek, fogyatékkal élők, romák és mélyszegénységben élő családok – egyre kedvezőbb körülmények között éljenek Orosházán – mondta a fórum munkáját irányító Dávid Zoltán képviselő.

A Helyi Esélyegyenlőségi Programot tavaly fogadta el a képviselő-testület, amely felkérte Dávid Zoltánt, hogy koordinálja a munkát. A fórum célja, hogy újabb és újabb ötletekkel, tervekkel, javaslatokkal segítse az esélyegyenlőség megteremtését Orosházán.

– Olyan dolgokra is odafigyelünk, hogy például a kórházban megfelelő módon tájékozódhassanak a fogyatékkal élők, illetve a köztereken, majd a közintézményekben és a szolgáltató helyeken lehetőség szerint teljes körűen megvalósuljon az akadálymentes közlekedés. De ez csak egy pont a terveink közül, amelyeket a munkacsoport javaslataiból ősz végén szeretnénk összegezni és javaslat formájában benyújtani a képviselő-testületnek – sorolta a teendőket Dávid Zoltán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.