- hirdetés -

Kedden kezdődött az erőemelők kontinensviadala Prágában, az orosházi sportoló az ifjúságiak versenyében 84 kg-ban szerzett három aranyat és egy ezüstöt.

Április 9-e és 13-a között rendezik meg Csehországban az Ifjúsági és Junior Erőemelő Európa-bajnokságot, melynek már az első napja orosházi sikert hozott. Ifjúsági Európa-bajnoki címet szerzett Haklik Dorottya – kaptuk a gyorshírt Prágából Musztafa Imrétől. A szövetségi kapitányt az eredményhirdetés perceiben értük el.

Három aranyérem Prágából (archív fotó)

– Éppen most írják ki az eredményeket az ifjúságiak 84 kg-os versenyében. Haklik Dorottya guggolásban 160 kg-t ért el, ez ezüstérmet jelentett. Fekvenyomásban 80 kg-ot teljesített, felhúzásban pedig 152,5 kg-ot, mindkettővel a legjobb eredményt hozta súlycsoportjában. Dorottya összetettben is aranyérmes lett 392,5 kg-os összteljesítménnyel – ismertette az eredményeket az Orosházi Toldi SE elnöke.

Az Európa-bajnokságon a 16 fős magyar válogatottban hat orosházit találunk, szerdán Kishonti Noelnek szurkolhatunk, aki az ifjúságiak 83 kg-os mezőnyében méretteti meg magát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.