- hirdetés -

Fedél alá került az épület előtti rész, tavasszal vakolással szépül meg teljes egészében a ravatalozó.

Mindenszentek napján adták át a megújult és kibővült ravatalozót az alvégi temetőben. A tervezés tavasszal kezdődött, az engedélyeztetés után szeptember elején indult az építkezés. A beruházást a temető fenntartója, az Orosházi Evangélikus Egyházközség rendelte meg, amit a köztemetőért kapott önkormányzati bérleti díjból és saját erőforrásból, 7,5 millió forint értékben végeztettek el.

– A munkák során a ravatalozó előtti részen térkövet tettek le, e fölé készült egy nagyon patinás, fa szerkezetű tető. Ez a ravatalozó tetőterének magasságában épült, ahol a szabadtéri szertartásokat immár kulturált körülmények között lehet megtartani – mondta el Németh Béla, az Evangélikus Egyházközség felügyelője. – A régi ravatalozó mennyezetét visszabontották, és az épület is magastetőt kapott a felújítás során. Tavasszal még nagyjából 2,5 millió forintot költünk az épületre, ami körben nemesvakolatot kap és az oszlopokat is leburkoljuk. Ezzel lesz készen az épület – fogalmazott Németh Béla.

A ravatalozó megújult (klikkre temetői galéria nyílik) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A ravatalozóban halottak napjának délutánján Ördög Endre evangélikus igazgató lelkész tartott Istentiszteletet az egybegyűlteknek, majd megszentelte az újonnan átadott épületrészt. Ezzel megnyílt a felújított ravatalozó, amiben mostantól ismét lehet temetési szertartásokat végezni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.