- hirdetés -

A Jobbik nyílt levelére válaszolt az orosházi polgármester.

Kedd délelőtt a Jobbik orosházi szervezete nevében Németh Norbert képviselő írt nyílt levelet dr. Dancsó Józsefnek, amiben azt kérte, hogy hívja össze a képviselő-testület ülését, és tiltsák ki Orosházáról Gyurcsány Ferencet. Nem sokkal később megérkezett a válasz a városvezetőtől.

Tisztelt Képviselő Úr!

Engedje meg, hogy némi pontosítással kezdjem válaszom: az Ön által leírtakkal ellentétben Gyurcsány Ferenc nem 2002 és 2010 között volt Magyarország miniszterelnöke, hanem 2004 és 2009 között. Úgy gondolom, hogy a hazánk gazdasági állapotáért döntően okolható, 2002 és 2010 között regnáló MSZP-SZDSZ kormányzások másik két szocialista fenegyereke, miniszterelnöke, Medgyessy Péter és Bajnai Gordon is érdemelne néhány szót, ha már a felelősség kérdését firtatjuk. A magyar választók egyébként két évvel ezelőtt már kinyilvánították véleményüket az említett pártokról és politikusokról, és oda helyezték őket, ahová valók.

Tisztelt Képviselő Úr! Bizonyára Ön is kiválóan ismeri az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát, így azzal is tisztában van, hogy legalább négy települési képviselő, vagy egy bizottság írásos kezdeményezése szükséges ahhoz, hogy a polgármester rendkívüli testületi ülést hívhasson össze. Veszély- vagy katasztrófaelhárítási esetben ugyan jogomban áll összehívni a testületet, de nem gondolnám, hogy Gyurcsány Ferenc látogatása kimeríti ezeket a feltételeket

Véleményét tiszteletben tartom, de az én hatásköreimről és kötelességeimről a szervezeti és működési szabályzat rendelkezik, nem pedig Ön, illetve a Jobbik Magyarországért Mozgalom orosházi szervezete.

Üdvözlettel; Dr. Dancsó József, polgármester

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.